1/8 Söndag - arbetet fortsätter...

Idag sov jag länge... nåja, det är ju semester trots allt. När jag väl vaknat till liv och käkat frukost så satte jag igång med målningen - the never ending story....

Målningen idag bestod av att jag målade snickerierna och spegeldörren på övervåningen. Det tog 2 timmar innan jag var klar med denna målning, men nu var det sista vändan och kvar är insidan på ett par dörrar och skorstensmuren.

Jag passade på att pausa lite när jag var klar med snickerierna, sedan så målade jag elementet på övervåningen. Den behöver ha strykning till med färg innan den är klar. 

När jag var klar med målningen på övervåningen så ringde jag T och vi gjorde upp om att jag skulle hämta honom och sedan åka till bygghandeln. Så jag bytte om och satte fart in till stan för att hämta upp T.

Vi styrde sedan kosan till Marieberg där vi först åkte till Bauhaus. Där shoppade jag nya dörrtrycken till dörrarna på övervåningen. Hittade fina i mässing för 99 kr, tyvärr så behövde jag ett lås till toaletten på övervåningen och det var svindyrt... 145 kr!! Men jag kan ju knappast ha kvar det gamla fula i grå plast när handtagen är nya i mässing.

Sedan så kollade jag på plastmatta till golvet och valde ut en som får duga och som inte kostade en förmögenhet. Blir i alla fall bättre en den gamla äckliga korkmattan. Tyvärr så tog besöket på Bauhaus lång tid, inte för att jag inte visste vad jag skulle ha, utan att det var helt hopplöst att hitta någon personal som kunde hjälpa till...

När vi väl var klara på Bauhaus så fortsatte vi till nästa bygghandel och for iväg till K-rauta för att shoppa undergolv och golvsockel till golvet på övervåningen. Den shoppingen var snart avklarad, men innan vi for hemåt så blev det en tur till Willys och shoppade lite mat.

Sedan blev det full fart hemåt för lite mat och kaffe innan vi satte igång med lite jobb.

Nya fina dörrtrycken fick jag tag på i alla fall... :-)




Resten av kvällen så pysslade vi med att försöka få lite ordning på övervåningen och få upp bokhyllorna jag köpte för ett par veckor sedan.

Började med att plocka in en del möbler i sovrummet nu när det var avklarat så skruvade T på de nya dörrtryckerna på de dörrar som är helt färdigmålade.

Är jättenöjd med de nya dörrtryckena :-)



Sedan gick vi lös på golvet. T rev bort resterandemasonitskivorna på golvet och sedan var det bara att krypa runt på golvet och dra upp småspik.... inget roligt jobb, men nödvändigt. Går ju inte att lägga på nya golvet med en massa småspik som sticker upp en bit ur det gamla golvet. La sedan på golvskivorna jag shoppade idag och det blir bra. Tyvärr köpte jag en skiva för lite, så det blir till att åka till K-Rauta igen ;-)

Men det finns hopp om nytt golv i alla fall...



Under den gamla korkmatten och masonitskivorna fanns det gamla trägolvet, tyvärr inte vackert, snett och lappat... i annat fall hade det varit snyggt att slipa upp och lacka. Nu får det bli plastmatta.

Gamla govlet...



Den sista insatsen för dagen blev att bära upp mina bokhyllor från vardagsrummet till TV-rummet där de sedan ska fyllas med böcker. Skönt att få undan dem från vardagsrummet där de stor mitt i rummet. Släpa upp 4 st bokhyllor är rätt jobbigt när detta var klart så fick det räcka med slit för idag.

Resten av kvällen tillbringade vi med att kolla på TV och vila upp vår slita kroppar.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0