22/8 Söndag - Lite mer ork...

Mådde lite bättre när jag vaknade idag. Ont i skallen igen och det sitter fortfarande ovanför höger öga. Mindre kul att börja dagen med att knapra i sig ett par Alvedon, men vad göra... glad över att inte vara lika dålig som igår i alla fall. Efter dusch och frukost så hade jag ork att göra nåt ;-).

T satte igång med att förbereda målning av skortensmuren på övervåningen. Fick börja med att dammsuga... Lexipäls överallt och då funkade inte att måla med hundpäls virvlande runt fötterna ;-). Jag passade sedan på att moppa golvet - behövdes också.

Under tiden som T målade skorstensmuren så tog jag itu med dörrfoder och dörr i trapphallen på nedervåningen. Slipade det jag spacklat på dörren och slipade även dörrkarmen in till verandan. Tvättade rent med målartvätt och så var dörren klar för grundmålning.

Ytterligare en ful dörr som ska genomgå en förvandling :-)



En timme senare så var dörr och dörrfoder målad med häftgrund - och så luktade det fan i hela huset ;-)




Den som inte brydde sig så mycket vad jag och T pysslade med... det var Tussan - hon låg och solade i fönstret ;-)



Katter är obetalbara livsnjutare ;-)

När vi var klara med målningen för idag så åkte vi iväg till Bauhaus en snabbis där T köpte staketstolp till ett hundstaket som vi ska sätta upp. Jag passade på att köpa med kvartslister till trösklarna och en kvartslist som ska sättas upp under snedtaket mellan väg och tak. När vi var hemma igen så blev vi fikasugna och vips satte vi igång med att baka ihop en äppelpaj.

Eftersom jag fortfarandes plågades av en huvudvärk som kom och gick, så var det lika bra att försöka hålla igång så att jag hade annat att tänka på ;-).

När pajen var klar så lät vi oss väl smaka - smakade gott :-).



Efter fikapausen så gjorde vi en insats med kvartslisterna. Eller jag tittade på och T grejade med kvartslisterna ;-). Jag passade på och gå ut och plocka in pållarna, det hade regnat rätt häftigt mitt på dagen och jag ville att ev blöt häst skulle hinna torka innan jag skulle rida. Så lite mat serverades och pållarna kom snabbt in. Kamrat Minternet på besök och vi käkade mer äppelpaj :-). Smakade gott nu också ;-). T var snart klar med kvartslisterna, så mycket som han kunde göra idag. Till kvartslisten till snedtaket var mina spikar förkorta, så den får jag vänta med till spikar av rätt storlek kommit hem till mig. Jag drog istället på mig ridkläderna och Oktawia blev iordninggjord för en tur in till ÖFK.

T följde med in till ÖFK och var kvar en stund under tiden jag skrittade fram. Sedan åkte han till lägenheten och jag red mitt pass. Eftersom jag inte mådde helt bra så red jag ett lättare pass. När jag inte har någon ordning på kroppen så är det ingen idé att försöka tro att det ska funka perfekt, men med tanke på min huvudvärk så var ett pass i sadeln rätt medicin. Oktawia skötte sig bra och galoppfattningarna funkade bra. Sedan orkade jag inte hålla ihop damen i galoppen mer än några steg åt gången, men det är ju det som jag måste jobba med. För övrigt så gick det rätt bra och när jag var klar så var huvudvärken borta :-).

Funkade alldeles utmärkt att lasta och åka hemåt. När pållan var omskött så blev det hagen igen. Själv så var det dags att laga lite mat. Kanske lite sent att käka vid 20.30 på kvällen, men var ändå tvungen att laga lite mat så jag har mat till min matlåda i morgon.

När jag var klar så var det TV:n för att kolla på Poirot på TV4+ och det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: M

Tack för fikat :-)

Supergod paj!!! :-)

2010-08-22 @ 22:42:21
Postat av: Lizzie

Trevligt med besök :-). Pajen är numera helt slut ;-)

2010-08-23 @ 07:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0