23/8 Måndag - Pyssel hemma...

Vaknade UTAN huvudvärk - hur skönt som helst :-). Har dock varit lite halvskum i skallen under dagen. Sockerdrickkänsla över det området där värken suttit, känns som om värken skulle kunna ha blommat upp igen och lite tendens till yrsel . Lyckade  dock hålla värken borta och när jag kom hem från jobbet och fått vila en stund så mådde jag bra och redo att göra lite nytta.

T kom efter jobbet för att hjälpa mig att måla skorstensmuren en gång till och med tanke på att jag haft yrsel under dagen så var det skönt att inte behöva klättra på någon stege idag.

M1 och P kom vid 17-snåret så M1 fixade Oktawias motionspass idag. Jättebra för då kunde jag koncentrera mig på lite pyssel inomhus.

Det var hur skönt väder som helst ute och först tänkte jag grejja i trädgården, men intag och mat och fika ute resulterade i ett hundratal myggbett - så utejobb var inget alternativ. Det fick räcka med att jag var ute och fyllde på vatten åt kusarna och slogs med myggen en vända. Som tur var så fanns det inga mygg i sadelkammaren... och Prickans gosiga kattungar har funnit sig väl tillrätta i min mammas gamla kattkorg :-)



Tyvärr kunde jag inte tillbringa hela kvällen med att gosa med kissungarna. Hade lite att pyssla med och under kvällen blev lite gjort i alla fall. Jag tog itu med den enroma högen av stryktvätt som samlats i mitt vardagsrum. Handdukar, påslakan och dukar blev släta och fina. Därefter förpassade in skåpet där de ska förvaras. Efter strykningen hade jag 3 stolar befriade från stryktvätt :-). Under tiden som jag slet med strykgärnet, så målade T skorstensmuren åt mig med lager 2 av äggoljetempera. Blev bra och jag tror det räcker med två lager färg. Vit och fin blev den i alla fall. Har dock fortfarande inte bestämt mig vad jag ska göra med tegeväggen...


 
När muren var färdigmålad så fick vi upp ett par lister till och nu börjar det kännas att hallen på övervåningen är färdig. Har en list kvar bara. Har till och med fått upp det första "piffet" i hallen. Min läckra ljuslykta har blivit uppsatt och brinner just nu med ett fint litet doftljus :-)



Det sista som blev fixat idag var min lilla spegel som placerades ovanför min byrå. Snart har färgen härdat klart på min byrå så till helgen kan jag stoppa i mina kläder istälelt för att ha dem i högar på sängen ;-).

T åkte sedan till lägenheten och jag gick ut och mockade efter pållarna. M1 hade varit ute på långritt och det hade gått bra. Kondition och styrka fick pållan träna på idag.

När jag var klar med stall och koll av pållar så kollade jag till Lisas bebisar - och de är alldeles fulla av bus, men samtidigt lite nyfikna ;-)

En liten röd och vit tjej!




En svart/vit kille som är en riktigt gosegris



Och så en röd lite nyfiken tjej :-)



Nu är det slut på bildbombandet ;-). Nu är det soffan och CSI NY som gäller. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0