27/8 Fredag - Ledig dag, eller hur var det nu...

Hade ledigt från jobbet idag. Tog ut kompensationsledigt för nationaldagen. Skönt med en extra ledig dag, eller ledig och ledig... har ju hur mycket som helst att göra så det gäller att vara effektiv utan att bli helt ihjälstressad :-).

Började dagen med att kliva upp kl 8 och gick ut för att släppa ut pållarna. Sedan in och stoppade in mig själv i duschen för att vakna till liv. Käkade sedan frukost i lugn och ro innan jag tog itu med dagens första uppgift...

Städning av huset...

Började vid kl 10, mest tid tog det att damma kontoret och köket, var ju ett tag sedan sist.... skrivbordet såg förskräckligt ut :-O.

Dammade, dammsög och så moppade jag golvet - tvättmaskinen gick också under tiden. Var kl med detta vid 12.30-snåret och då käkade jag en välbehövlig lunch. Dock blev det innan lång vila ;-). Vid 13-snåret satte jag igång med målning av snickerierna i trapphallen på undervåningen.

3 st dörrkarmar inkl dörrfoder blev målade, avslutade sedan med att rolla vardagsrumsdörren. Målningsjobbet tog ganska precis 2 timmar.

Pausade en stund med lite kaffe och FB-surf innan jag drog på mig stallkläderna och gick ut och fixade stallet. Var rätt lättmockat så det gick rätt fort. Fixade också med mat och vatten till pållarna så allt var klart.

Det som nu var kvar att göra var att åka till stan och shoppa lite mat och andra fördnödigheter. Så i med lite fil och müsli för att inte åka iväg hungrig och vid 16.30-snåret styrde jag kosan in till stan

Först åkte jag till Haga centrum, hade tur att frisören hade kampanjpris på hårbrodukter, fick XL hårmousse och schampoo för 99 kr - det är vad moussen bruken kosta. In sedan på apoteket för att shoppa linsvätska, avmaskningsmedel till katterna, blev också make-up remover och värkpiller.

Fortsatte shoppingturen sedan till Granngården för att köpa kattmat kraftfoder, blev också en sadelpadd, boots och så ett blingpannband som var på rean.

Till sist så blev det dags att åka till Willys för att shoppa mat för nästkommande vecka - när det var avklarat så var det full fart hemåt.

Dagens shopping :-)



Hann precis plocka in all mat och dra på mig ridkläderna igen tills det att M1 och P dök upp. Pållan blev intagen och M1 gjorde iordning damen för ett dressyrpass på ÖFK. Jag fixade iordning dressyrsaden med lite sadelsåpa och så rent schabrak och nya sadelpadden. När vi skulle lasta så hann jag och P inte ens med innan kusen stod i trailern - damen typ sprang in :-).

Under M1's ridpass fick jag och P assistera ett par tjejer. De hade problem att få in sin pålle i trailern - nåt som vi har god erfarenhet av... med gemensamma insatser så klev ponnyn till sist på och jag tipsade ägaren om Ronny Åhman. Inte så kul att hålla på och slita i flera timmar för att få på en kuse i trailern...

Vi hann i alla fall se störr delen av M1's ridpass. Träning på galoppen och jag tyckte att pållan skötte sig riktigt bra. Lite öppen iformen mellan varven och svårt att hålla ihop i övergångar, men det här ju milsvid skillnad mot för hur det var för ett år sedan :-).

Damen börjar i alla fall likna en dressyrhäst ;-).



Idag så har jag exprimenterat lite med ISO-inställningen på min kamera - blev lite bättre bilder. Svårt är att ta foton så det ser snyggt ut, alltså att ta i rätt moment i galoppen. Fotade totalt 80 bilder idag... men bara en som såg vettig ut ;-)

Var hemma igen vid 21-snåret med en svettig häst som blev omhändertagen och sist så serverades kvällsmaten. När jag var klar med allt och jag var inne i huset igen så blev det soffan för min del. Även vovvarna visade det sig... snabbt låg de i soffan och slaggade. Själv ska jag kolla på Numbers och ta mig en liten ostbit.

Har haft en effektiv fredag och är nöjd med att jag hann med det jag tänkt mig - utan att känna mig allt för stressad ;-). Har ont i skallen idag också.. verkar inte vilja ge med sig... *suck*.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0