28/8 Lördag - Shopping

Som vanligt så var det fullt ös en lördag som denna :-). Först upp och ut med pållarna. Så frukost och fixa iordning mig, en stund framför datorn, men sedan var det bara att ta itu med målning av snickerier.

Dörrfoder, dörrkarmar och vardagsrumsdörren målades. Ska också måla dörren ut till verandan, men får ta det när T tagit in sin katt till lägenheten. Övriga katter kan jag släppa ut och då kan jag måla dörren utan att riskera att få en massa kattpäls på den.

Ska måla snickerierna en gång till i morgon, men sedan är det klart. Bara väggarna återstår...



Lagom när jag var klar med målningen så kom T, vi käkade lite soppa till lunch och sedan for vi iväg in till stan för min lilla shoppingrunda för dagen.

Började med att åka in till centrala stan och besöka zooaffären där de hade kampanj på everclean kattsand, 6 kg för 40 kr istället för 179 kr - nästan gratis ju! Jag köpte en förpackning, lite kattmat och så öronrens.  Gick sedan förbi Saigon och utnyttjade ett par kuponger från häftet med Restaurangchansen - fick rätt mycket mat med hem ;-). Vi fortsatte sedan ut till Marieberg där vi började med att åka till K-Rauta för min snickerifärg tog slut idag. Eftersom jag behöver måla en gång till så blev det till att köpa en liter vit snickerifärg. Blev även inköp av en ny 10-litershink och så hade de 75 % rabatt på armatur och en nya lampa till hallen vid ytterdörren fick följa med hem. Helt OK att kunna shoppa snygg armatur för 180 kr istället för 730 kr ;-).

Efter K-rauta så åkte vi till Ikea, där jag var väldigt effektiv :-). Var ute enbart efter tavelramar till några JP Lahallbilder som jag ska ha i sovrummet. Alltså gick jag in bakvägen och direkt till ramavdelningen och så ut igen. I kassakön hittade jag en söt lite ljuslykta som jag inte kunde motstå ;-). Kom i alla fall ihåg att utnyttja rabattkortet på 200 kr som jag fick i somras när jag shoppade kökskåp på Ikea.

Ikeabesöket gick rätt fort och alltså hann vi åka till Hallagården. Tycker det är så himla mysigt på Hallagården och det är väldigt gott kaffe på deras fik ;-). Shoppade i alla fall lite där också... det blev hällbröd från Härjedalen, en burk toskanska kryddor, en bit grönmögelost från Ostbutiken och så köpte jag present till Pysseltrollet... som fyller år i morgon :-). Vi avslutade besöket med en stunds fika. Kaffet smakade bra och mandelkakan smakade himmelskt :-).

Var hemma igen vid 15-snåret och kände att jag hunnit med allt jag skulle göra under dagen - och utan att känna mig stressad - det är bra :-). Vi käkade lite mat från Saigon när vi var hemma igen, proppmätta blev vi ;-)

Dagens shopping




Som ni förstår så är inte Pysseltrollets present med på bilden ;-).

Och så ramarna...




Efter maten så drog jag på mig stallkläderna och gick ut och fixade stallet. Hann precis mocka och fixa klart stallet innan det att M2 kom vid 16-snåret. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett litet pass med hoppning inne på ÖFK. T åkte iväg till skogen för att plocka lingon... hoppas han hittar massor... ;-)

När vi kom till ridhuset så gick jag med Oktawia under tiden som M2 byggde upp 3 hinder i ridhuset. Ingen annan var i ridhuset, annas så var tid tid för hoppning i alla fall i ridhuset. Ridpasset gick bra och pållan hoppade bra. Damen tycker det är hur kul som helst att hoppa, så det gör inte så mycket att hon inte har någon bländande hoppteknik ;-).

Var hemma igen strax vid 18-snåret, när jag var klar med Oktawia så fick pållarna gå ut en stund igen. Fixade klart allt med stall och rensade trailern.

T komtillbaka vid 19-snåret... cirka 10 liter lingon och en massa svamp...

Resten av kvällen kommer nu att tillbringas framför TV. Har lite ont i huvudet, får se om det hjälper med den goda grönmögelosten jag köpte. Ska kolla på lite friidrott och så vid 21 ska jag kolla på filmen bröllopsfotografen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0