3/8 Tisdag - Sakta men säkert...

Hade inte alls någon träningsvärk idag så det var inga problem att ta sig ur sängen :-). Efter frukost så satte jag fart. I väntan på att T skulle dyka upp så satte jag igång med att putsa fönstrena i sovrummet. Det är ett fönster och så altandörren. Har inte blivit gjort sedan förra året så de var rätt smutsiga *harkel*. Var lagom klar när T dök upp med lite lunch - grillad kyckling och potatissallad. Jag fixade iordning en tomatsallad och så käkade vi innan vi satte igång med golvjobbet.

Det gamla trägolvet är ju lite ojämt så det var lite jobb med att bygga upp ojämnheterna för att få nya undergolvet hyfsat rakt. Det var lite pyssligt och tog rätt lång tid. Så under tiden som T slet med golvet så målade jag min lilla furuspegel som är i furu och omålad. Den är nu målad i samma färg som sängen. Jag fortsatte sedan att måla insidan av dörrarna till gästrum, toan och ena vindsgarderoben på övervåningen och avslutade sedan målerijobbet med att måla elementet i hallen på övervåningen.

Vi hann med en fika under tiden, men hux flux var em slut och det var dags att fixa iordning pållan till ridlägret. Så jobbet med huset fick räcka för idag.

Jag fixade klart med alla prylar som skulle med in till ridskolan. Pållan blev sedan borstad och så lastade vi och åkte iväg till ÖFK.

Idag tyckte Oktawia att det var OK att gå in i ridskolestallet. Hon blev placerad i samma box som igår och fann sig snabbt till rätta.

Vi började med ett teoripass idag och sedan fixade vi iordning våra pållar för ett pass i sadeln. Oktawia skötte sig bra idag, det är matte som inte har koll på sin gamla kropp. Att det ska vara så svårt att hålla koll på händer och övrig kropp!! Men gammal och stel är man... bara att kämpa på och se glad ut ;-).

Efter vårt ridpass fixade vi ordning våra pållar. Oktawia blev placerad i sin box och fick sitt hö som jag tagit med. Det verkade damen nöjd med :-). Sedan blev det sopning av stallgång och så hann vi kolla lite på den andra gruppen när de red sitt pass. Kvällen avslutades med att ridskolans hästar blev utsläppta i hagen. Oktawia blev lite stressad över att alla de andra hästarna försvann så när jag skulle lasta damen ville hon hellre knalla iväg och kolla vart de andra kusarna tog vägen, men det var bara att göra ett nytt försök och damen knallade snällt in.

Väl hemma så gick det bra att lasta av och pållarna blev utsläppta i hagen. Jag fixade klart i stall och med alla prylar, under tiden hade jag en glad och pigg Lexi som sprang runt som en liten tetting... den hunden blir aldrig trött ;-).

Nu blir det TV:n en stund och sedan ska jag ta min trött och slitna kropp och förpassa mig till sängen. I morgon kommer jag att ha träningsvärk....

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0