6/8 Fredag - Sista semesterdagen...

Sov som en klubbad oxa till kl 10. Nya sängen funkade alltså ;-). Det var faktiskt väldigt skönt att vakna utav att man var utsövd, och inte av värk i axlar, rygg och höfster och seda vara så stel att man knappt kan ta sig ur sängen...

Att sedan denna fredag är sista semsterdagen och det är dags att ställa in kroppen på lite tidigare morgnar - det är ju ett annat problem.

Har fortfarande mycket kvar att göra med rustningen av huset, men man hinner det man hinner... Så mycket att göra och så lite tid...

Det var inte planerat att T skulle komma idag, men han dök upp vid 11.30snåret i alla fall. Så under tiden som jag gjorde iordning en plats där jag kan måla mina lådor till min byrå och sedan tvättade dem målartvätt.

Lådor klara för målning!



Under tiden höll T på med att borra klart hålet till friskluftsventilen som ska vara i sovrummet. Väggen är du 3 dm tjock så hålet blir ju genomsågat på nolltid direkt. T har varit på gång flera gånger att såga klart hålet - men problemet har varit väldigt ilskna getingar... idag höll sig getingarna på mattan så hålet blev klart.

T monterade dit själva friskluftsintaget och under tiden strök jag gardinerna till sovrummet och satte upp dem. Skönt att kunna piffa till sovrummet :-). Hängde också upp med fönsterlampa - det som är kvar av tillpiffningen är att få upp lite tavlor på väggarna. Ska bara fundera ut vad jag ska ha på väggarna. Har lite motiv att välja på - men ska köpa nya ramar när jag väl bestämt mig.

Är nöjd med mitt lilla sovrum så här långt i alla fall :-)



Nu ska jag bara få till tid för att måla min byrå i samma snygga färg som sängen :-).

När T var klar med friskluftsintaget så övergick han till att leka med min åkklippare... idag var klipparen på bra humör och funkade utan problem. Tur det för gräset har växt hur mycket som helst efter allt regnande.

Jag fortsatte med lite jobb inne. Tejpade kanterna på framsidan av dörrarna till toan, gästrum och ena vindsgarderoben och så målade jag framsidan med samma gröna färg som väggarna i hallen. Att pilla dit tejpen för att inte kladda ner de vita kanterna tog bra mycket längre tid än att rolla alla tre dörrarna. Nästa omgång med färg får bli i morgon.

När jag var klar med målerijobbet så var kl strax efter kl 14 och det var dags att fixa lite mat. Det fick bli grillad halluomiost och wokade grönsaker. Sedan satt vi ute och käkade och drack lite kaffe efter maten och bara tog det lugnt ett tag. Jag var trött och hade ont i huvudet. Kändes som om det skulle kunna bli åska för det var väldigt kvalmigt. Jag var inte alls peppad att åka iväg på ridläger. Gårdagens ridpass gick inge bra alls så det kändes totalt onödigt med någon programridning för min del och jag hade inte alls läst igenom programmet.

Vi skulle börja ridlägret en timme tidigare idag, alltså satte jag fart vid 15.30 och började plocka iordning alla prylar som skulle med. T klippte klart gräsmattan och vi var klara samtidigt så när jag åkte till ridskolan for han iväg till lägenheten.

När jag kom till ridskolan så installerades Oktawia i en box som vanligt. Damen fann sig väl tillrätta på en gång. Vå grupp började sedan kvällen med att vi fick gå igenom programmet LC:1 2008 till fots i ridhuset. Det var bra - det är inte helt lätt att orientera sig runt mellan bokstäverna när man inte är van ;-).

Sedan gjorde grupp 1 iordning sina hästar och påbörjade sin lektion. Min grupp fixade våra uppgifter, vilka var att mocka efter ridskolehästarna. Vi var snabbt klara och kunde spana in våra kamraters ridlektion. Jag passade under tiden på att läsa in mig på programmet för att i alla fall rida igenom det.

Till sist var det vår tur att rida lektion och idag så hade jag faktiskt bättre ordning på kroppen. Helt otroligt nog så var jag inte stel, hade inte ont och hade ingen träningsvärk. Så jag fick faktiskt till ridningen rätt bra idag, stundtals riktigt bra. Så det när det var dags att rida programmet så erbjöd jag mig frivilligt att rida först. Så det blev gjort ;-).

Klarade av att sitta ner på Oktawia idag och vara hyfsat avspänd. Fixade inte att hålla händerna stilla till 100 % genom hela programmet - men till större delen i alla fall. Det som jag var mest nervös för var ju galoppfattningarna. Har ju haft jättestora problem med att kunna fatta galopp på damen - och framför allt så kan hon ju få för sig att kicka i galoppfattningen. Men hon skötte sig jättebra och fattade när hon skulle. Det blev lite andra småmissar, men över lag så var jag supernöjd med vår ritt. Kunde inte bli bättre avslutning på min ridlägervecka :-D

När lektionen var slut och vi tagit hand om våra pållar så hade vi gemensam fik och vi fick våra protokoll. Jag är klart nöjd med mitt protokoll :-) Det är första programridningen som jag ridit igenom på 10 år och lyckades rida ihop 59,3 % - jättekul :-D



Nöjd och belåten for jag och Oktawia sedan hemåt och pållarna blev sedan utsläppta i hagen och jag plockade iordning på alla prylar.

Kvällen avslutas med en liten martini och TV:n.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0