9/8 Måndag - Åter till jobbet...

Jaha, idag var det slut på semestern och det var dags att infinna sig på jobbet. Sovit bra i natt, men fick ett mindre kul uppvaknande... vaknade kl 05.00 av att det stank hundbajs... den skyldig - Lexi förstås!! Bara att kliva upp och ta rätt på eländet. Gick och la mig en stund, men lyckades inte somna om...

Första arbetsdagen gick annars rätt bra. Lite lagomt mycket att göra och inte allt för trött. På vägen hem så blev det ett snabbt stopp vid Willys och sedan full fart hemåt.

Lexi hade varit dålig i magen under dagen, så det var mer hundbajs att ta rätt på... undrar vad det är för skit hon käkat ute... Tog rätt på det och slängde in mattan i tvättmaskinen. Fixade sedan middag - det blev quinoasallad med kräftstjärtar - smakade mums.

När jag var klar med ätande och fixat undan disken så blev det full fart ut i stallet. Pållan fick komma in och jag hann borsta Bianca tills det att M1 och P dök upp. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK. Vi lastade så småningom och for iväg. Med mig hade jag Lexi - lite lätt hysterisk...  damen har börjat löpa och energisk är bara förnamnet!!!!

Så när vi kom fram och Oktawia var urlastad så passade jag på att gå en sväng med Lexi under tiden som M1 skrittade fram. För att få Lexi att tagga ner fick jag köra på med lite lydndadsövingar i 10 min, hon blir hel exalterad och hoppar och far runt, men till sist så lugnade hon ner sig och sitt, ligg och gå fot funkade. Kunde sedan gå in och vara i ridhuset med en vovve som måhända var lite lätt uttråkad, men i alla fall inte hysterisk längre ;-).

Oktawia skötte sig idag bara bra. För dagen fick hon göra en ny övning som hon tyckte var lite kul och blev taggad av den. Vända upp på medellinjen i kort galopp, bryta av till skritt, skritta nästan hela medellinjen, sedan fatta galoppp från skritt, vända växelvis till höger/vänster och öka galoppen på långsidan för att sedan minska galoppen för att klara av att vända rätt upp. Inte helt enkelt, men ekipaget gjorde det riktigt bra :-).

När passet var slut så skrittade vi ut en sväng och Lexi fick således en promenad till. Bara bra ;-).


Väl hemma blev det ut i hagen igen för pållarna och för min del avslutas kvällen framför TV:n och CSI NY.

Kan också meddela att Nalle tjurar, han får inte gå ut utan får hålla sig inne och käka penicillin... så går det när är ute och slåss med de stora grabbarna... ;-)



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0