11/12 Lördag - stan hela dan...

Upp och släppte ut pållarna som vanligt. Lillan tyckte förstås att det var totalt onödigt att lämna sängen, men hon var illa tvungen. Hundar måste ut och pinka på morgonen - även om hon tror att hon kan hålla sig dygnet runt när det är kallt ute ;-).

Upptäckte i morse att nya kattställningen uppskattas - i alla fall av Tussan :-)



Naturligtvis är det högst upp som damen ska ligga för att trivas ;-)



Käkade frukost och så var det dags att fixa iordning mig för att fara in till stan. Hade stämt träff med min kamrat K inne på Karlslund kl 11 för att gå på julmarknad. Tyckte att jag låg bra i fas när det gällde tiden. Gav pållarna lite ytterligare hö innan jag skulle åka och så var det dags att starta upp bilen.

Gamla volvon startade fin, men det tog mig 15 min att gräva fram den under all snö som fallit under natten. Först sopa snö och sedan skrapa bort ett tjock lager is. Inte mycket att göra - bara att kämpa på. Jag for till Kyrkogården innan jag åkte till stan. Där fick jag pulsa i rätt hög snö för att komma fram till de två gravarna som jag skulle tända ljus på. När jag var klar på kyrkogården kunde jag äntligen styra kosan mot Karlslund lite lätt försenad...

När jag kom fram till Karlslund så var det totalt kaos på parkeringen - hur mycket folk som helst och fullt på alla parkeringar!!!

Hittade Karin på en gång i alla fall och vi gick en vända bland de olika knallarna innan vi passade på att besöka ÖFK's fik innan det skulle stänga. Blev en lunchmacka och kaffe innan vi gav oss i kast med julmarknaden igen :-). Fanns massor av fina saker att shoppa, som tur var hade jag inte så mycket pengar med mig ;-). Men hittade det jag skulle ha, en dörrkrans till mig plus lite till.



Vi träffade också på en trevlig jultomte som bjöd på tomteskum :-)



En flock med Julbockar såg ut att ha konferens ;-)



Efter ett par timmar så blev kylan för mycket för både mina och Karins tår så blev dags att avsluta vår shopping för att frysa sönder totalt.

Jag for iväg till T för jag skulle hjälpa honom att få upp en garderob och fixa med lite julpynt m.m. När jag kom dit så började vi med fika. Hade ju köpt med goda saffransbullar från julmarknade ;-).

Jag hade även shoppat med en prydnad till T's ytterdörr - den blev jättefin och nu hoppas vi att den får vara ifred...



Vi fixade iordning hans garderob och plockade ordning lite kläder. Hängde upp en adventsängel i köket. Men så var det frågan vad han skulle ha i resten av lägenheten... vi for iväg till maxi och där hade han sån himla tur att han fick tag på butikens sista adventsstjärna i mässing.

Så efter lite pysslande sedan så hade han en adventsstjärna i sovrummet och en adventsljustake i vardagsrummet. Lite julpynt hade jag också plockat upp åt honom.

Vi hann också med en promenad med Lexi. Hon visar tydligt när det är dags att gå ut... när hon började vandra runt i lägenheten så var det dags...

När vi fixat klart med det jag skulle hjälpa till med så var det dags för mig att åka hemåt. Passade dock på att gosa lite med Jake - en riktigt liten mysig kisse, men så är han ju brorsa med Nalle ;-) 





Väl hemma så packade jag ur bilen på mina påsar. Hade handlat lite på Maxi och så var det min shopping från julmarknaden :-)

Fruktbröd från Jerimiasbageriet och en dörrgrans för säsången.



Bland det första vi sprang på var en tjej som sålde pepparkaksgrissini - jag provsmakade och så var jag fast! Och det sista jag shoppade var det snygga halsbandet.



Stoppade sedan i mig lite mat och så ut till stallet och fixade mockning och hästmaten. M1 fixade Oktawias motion tidigare under dagen i form av uteritt som tur var.

När jag var klar med stallet så tillbringade jag resten av kvällen först med att göra några julkort...



Var ute och tog in pållarna och serverade dem kvällsmaten och så var det till att parkera sig i soffan för att titta på filmen "Sex and the city". Som sällskap blev det ett glas rött och lite ost och kex. När filmen är slut så lär det bli sängen nästa.

Hann alltså med en hel del i dag :-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0