1/12 Onsdag - Kallt...

Idag blev det lite sovmorgon, upp kl 07.00 istället för 5.30. Sotaren skulle komma mellan kl 8-10, så det gällde att vara klar till kl 8. Dock var det inge kul att kliva ur sängen. Tyckte det var lite väl kallt utanför täcken, och mina farhågor besannades... +16 grader i huset. Luftvärmepumpen har stannat under natten, så det måste ha varit neråt -20 grader i natt. Det visade sig också att alla elementen inte stod på rätt underhållsvärme... så det det var inte alls undra på att det var kallt i huset. Ute var det -16 grader *burr*. Skönt med en varm dusch så på med kläder ;-).

Sotaren kom faktiskt kl 8 och först klättrade han upp på taket, sedan blev det sotning av kaminerna i huset. Under tiden som sotaren jobbade så passade jag på att dricka mitt morgonkaffe. Och när sotaren var klar så tittade han på min kaffemugg med stora hundögon och frågade "det finns inge mer av det där...". Inga problem - fördelen med snabb bryggare är ju att det bara tog ett par minuter så hade vi varsin mugg färskbryggt kaffe :-).

Efter en kort fikapaus blev det sedan så dags att sätta fart till jobbet. Hade haft motorvärmaren i så bilen startade utan problem.

När jag kom fram till jobbet kl 9 så var det dock inte en enda ledig parkeringsplats med motorvärmaruttag, inte så kul när det är så himla kallt ute.

Full rulle på jobbet, men kände mig lite konstig hela dagen, hamnade i någon typ av ofas att komma direkt till fikat istället för 7.30 som jag brukar ;-). Kompenserade den sena ankomsten med att vara kvar lite längre. Himla skönt med flextid :-).

Efter jobbet så startade bilen utan problem trots att jag inte hade haft någon motorvärmare i bilen. Men kallt och ihopfryst var bilen i alla fall... Åkte iväg till Willys och shoppade lite mat, sedan fortsatte jag till Maxi och hoppade snabbt in och shoppade värmeloggs som de hade bra pris på. Köpte 4 förpackningar så nu kan jag elda ett tag i alla fall ;-).

Väl hemma så matade jag först pållarna och sedan började jag med arbetet att få igång kaminen. Det tog en stund, men till sist så började det äntligen brinna ordentligt.

Till ljudet av en sprakande kamin så käkade jag lite mat, slösurfade en stund. Tog sedan hand om Oriflamevarorna som kom igår. Hux flux så försvann tiden och det blev dags att dra på sig varmakläder och ge sig ut i stallet. Lättmockat var det i alla fall - ihopfrusna boxbottnar.... Inte ens vattenhinkarna hade tinat trots att de stod i sadelkammaren... Fick värma med varmvatten för att få bort isen.

När jag var klar med mockning, hinkar och hästarnas mat så gick jag in och hämtade systemkamren. Tillbringade sedan ytterligare en stund ute i -15 grader och gjorde ett försök att fota stjärnorna. Det är stjärnklart ute ikväll och man ser utan problem Vintergatan, dock så behöver jag finslipa min teknik ;-). Det ska ju inte vara en massa ljus runt omkring och fick inte till någon bra vinkel pga ljus från huset.

Blev mest bara svarta bilder och inga stjärnor...

Efter mitt fotograferingsförsök så var det dags att ta in pållarna och ge dem kvällsmat. När jag var klar med pållarna så var det dags att gå in och nu var det 22 grader i huset - skönt :-).

Parkerade mig i soffan och kollade på TV en stund och nu är det dags att gåoch lägga sig.

Det var allt för idag!

/Lizzie




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0