22/12 Onsdag - Sibirienkyla...

Den hemska kylan håller i sig. -22 grader på morgonen och som tur var kom bussen i tid. Inte kul att behöva vänta på en försenad buss i den här kylan!

På lunchen var vi ett gäng från jobbet som gick en tur för att käka lunch ute - då var det -15 grader. Friskt är ordet ;-)

Bussen hem var faktiskt tidig och jag hann precis med den! Också en himla tur... men jag kom ju hem lite tidigare än vanligt.

Försökte rasta Lillan när jag kom hem, men hon var måttligt road av att vara ute i kylan. En snabb pinkning och sedan ville hon in. Den lilla jycken fryyyyser.

Käkade lite och så gav jag mig i kast med stallsysslorna  - men först! På med 3 lager kläder och man såg ut som en michelingubbe när jag gick ut ;-).

Så länge man rör på sig så funkar det rätt bra. Det är när jag mockar som jag fryser så in i bängen om händerna eftersom skaftet på grepen är av metall. Leder ju kyla rätt bra...

Jag hade i alla fall full fart, mockning, ner med hö från höloftet och så matfix. In med pållarna vid 18.15 och så gjorde jag iordning pållan för ett dressyrpass inne på ÖFK. Fick ha 2 par vantar, 1 par på mig och 1 par fick ligga på elementet och bli varma - och så byte av vantar när jag blev helt nerkyld om fingrarna.

Till sist så var pållan klar och vi kunde fara in till ÖFK där M1 och P mötte upp. Pållan skötte sig riktigt bra idag. Galoppfattningarna var riktigt fina och ekipaget fick till riktigt bra förvänd galopp också. Både häst och pilot såg riktigt nöjda ut efter avslutat ridpass :-).

Så in med pållan i trailern och vi får hemåt i kylan. Det var fortfarande -22 grader och eftersom jag inte varit hemma och eldat så har jag hela 15 grader i huset, men jämfört med utetemperaturen så är det ju riktigt varmt ;-).

Är nu för trött för att så igång kaminerna, i stället tänker jag förpassa mig till sängen och med extremt varma täcke :-). Om inte det räcker så har jag ju Lillan som lite extra värme i sängen :-)

Så roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0