23/12 Torsdag - Dan före dan...

Jobbade halva dagen idag. Slutade vid 13.30 och åkte iväg på en shoppingrunda så här dan före dan :-)

Först blev det en tur till Granngården där jag köpte hästmat och kattmat. Sedan fortsatte turen till Marieberg och där var halva Örebro. Tog alltså en stund  innan man var klar. Sist julklappen shoppades, en sväng in på Systemet och en flaska Grådask inhandlades. Grådask är ett rött portvin som är jättegott coh smakar smaskens till ost och efterrätter. Passar ju bra så här i juletider :-)

Det blev också en sväng till Willys där det shoppades julmat. I den affären var det hyfsat lugnt och behövde inte köa det minsta :-).

Handlingen tog hela em - bilköerna från Marieberg var inte roliga, men det är ju ingen idé att stressa. Går ju liksom inte fortare ;-).

På vägen hem så blev det en sväng förbi kyrkan. Inte helt lätt att hitta gravstenarna till mamma och pappas gravar, fick sopa fram dem ur snön, och gräva fram ljuslyktorna på resp grav. Jag blev lite snöig ;-)

Väl hemma så var det bara att sätta fart. In med maten och fixade julskinkan direkt. Jag ugnsbakar julskinkan, tycker det är godast. Har ju en elektronisk ugn med inbyggd köttermometer så det är bara att sätta på ugnen och när köttermometern uppnår inprogrammerad köttemperaturen så stängs ugnen av. Himla smidigt och jag behöver inte vara hemma och vakta julskinkan :-)

När skinkan var på plats i ugnen så var det stallet näst. Mockade i racerfart och var nästan klar med höt när M1 och P kom. Jag hade plockat in pållarna så Oktawia hade hunnit käka upp sin mat innan M1 och P kom. Bara att sätta igång med att göra iordning pållan för ett ridpass inne på ÖFK. Trots kylan så blev pållan till sist iordninggjord.

Väl inne i ridhuset så var det bara ett ytterligare ryttareekipage i privatdelen i ridhuset. Inte speciellt trångt med andra ord.

Idag så var det M1 som skulle träna på sin sits och efter uppvärmningen blev det att rida utan stigläder. Inga svåra övningar för pållan alltså.

Var hemma igen vid 21-snåret. Inte lika kallt idag, -15 grader mot -24 som jag hade i morse... gör inget  om det blir lite mildare nu ;-).

När jag kom in i huset igen så hade skinkan precis blivit klar. Bara tt fixa till grilljeringen - snabbt gjort och jag har nu ikväll smakat lite på julskinkan - smakade bra.

I övrigt så avslutades kvällen med telefonsamtal från systeryster i England, och då blir det ju inge korta samtal ;-). Mycket mer än dett hann jag inte med ikväll. Nu ska jag förpassa mig till sängen eftersom jag är hur trött som helst :-

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0