13/2 Lördag - Hushållsgöromål och hopptävling

Började dagen lugnt genom att först släppa ut pållarna och sedan själv placera mig framför datorn och käka frukost i lugn och ro.

Men sedan blev det fullt ös... Förra helgen höll jag ju på med min hemtenta så då hann jag inte med att röja upp i hemmet... alltså var det en hel del att göra idag. Jag förberedde igår kväll genom att damma ;-). Bara resten kvar idag alltså.

Fm tillbringades med att tvätta, diska och städa... och städa... framför allt ta rätt på vad katterna hittar på. För tillfället har någon av dem kommit på att det funkar väldigt bra att krypa in bakom akvariemöbeln och uträtta sina behov! Maken knycklade ihop sig och rensade rent, dock under ljudligt skällanden över kattkräken. Jag kunde bara hålla med, förstår inte vad som är så svårt med att på på sandlåda - har ju några stycken utspridda i huset. Tvättade i alla fall efter med ättika och hoppas det räcker för att katterna ska ge tusan i att utnyttja platsen igen.

Det som tog längst tid, som vanligt, är ju allt plock. Att få undan allt "skräp" som ligger överallt... idag tog det längst tid att rensa mitt skrivbord efter min korttillverkning, men när det var gjort så fixade maken dammsugningen och jag moppade golvet. Jag är väldigt glad över att vi ha diskmaskin och tvättmaskin - de gjorde också ett bra jobb idag ;-).

Vi hann i alla fall klart med allt tills det var dag för mig att åka in till ÖFK. Jag var inbokad för att hjälpa en kompis som skulle in till ÖFK's lokala hopptävling idag och starta en klass med sin kuse. Pållen är av samma typ som min egen, blir lite lätt spänd och stressad. Skönt då att slippa vara själv. Så jag åkte in till kl 14 och A kom dit samtidigt.

A's kuse var i alla fall lugn i trailern så vi kunde lämna honom där för att gå iväg och startanmäla och sedan gå banan. Jag är ju INGEN hoppryttare, men tycker ändå det är kul att hänga med som "hästskötare" på hopptävlingar - alltid lär man sig nytt och fina hästar finns det att titta på :-).

A's pålle, Birger, lastades ur och han hade lite svårt att stå stilla - men han var inte oregelig på nåt sätt. Taggad till max, kan man väl säga. Sadeln kom på så småningom och vi tog oss in i ridhuset. Där var det totalt kaos och inget max på hur många ryttare som fick vara inne samtidigt, men till sist kom A upp i sadeln och kunde börja rida fram. Jag tyckte Birger skötte sig alldeles utomordentligt i detta kaos - lite spänd, men det fanns andra hästar som betedde sig hispigare. Nu hade även A's moster, min kompis K, anslutit sig till oss. Hon var nervösast av oss alla ;-)

Så kom stunden som vi väntat på. A och Birger startade i en clear round klass på 90 cm och naturligtvis höll vi tummarna att de skulle komma runt felfritt. En vit prisrosett hägrade :-)

Jag hade med mig videokamren och här är länken från hopprundan

Det blev ju en vit prisrosett och Birger var hur duktig som helst! Efter avskrittning och lite fotografering så blev det av med sadeln in på med täcke och så in i trailern. Vi tvåbenta gick till kafeterian och vilade ut med macka och fika. Det behövdes för helt plötsligt var ju kl 16.30 och var rätt hungrig upptäckte jag ;-).

Till sist så blev det i alla fall dags att åka hemåt. Jag var i alla fall tvungen att åka hem för att både få i mig själv mera mat och så för att ge pållarna sin em-mat. Maken hade nog kunnat gett dem, men det fanns inget iordninggjort - först alltså upp på höskullen för att slänga ner hö och sedan portionera ut i påsarna.

Väl inne så upplyste maken mig om att det skulle komma kattspekulanter och kolla på katturnarna. Så jag fixade snabbt lite käk och så städade jag hos katterna en extra gång. Gjorde det på fm, men 6 st kattungar... på en kvart ser det ju ut som om kriget dragit fram!

Vid 19-snåret så kom en ung tjej som tänkte skaffa sig en kattunge. Hon hade lite problem att välja - alla är lika söta, men till sist så föll hon för den sköldpaddsfärgade honkatten. Inte alls förvånande - hur gullig kisse som helst. Skickade med lite mat och instruktioner hur hon skulle låta kissen upptäcka sitt nya hem i lugn och ro. Senare på kvällen så fick jag ett telefonsamtal från tjejen - kattungen visade sig vara en mycket kavat lite dam och tog sitt nya hem i besittning direkt. Att det redan fanns en 6-årig amstaffvovve i hemmet störde henne föga. Den fick veta sin plats på en gång ;-). Sedan hade kissen ätit mat och utforskat hela lägenheten för att sedan placera sig i sin nya mattes knä i soffan. Tjejen var mycket lycklig över sin nya katt - så kul tycker jag :-D.

Eftersom det varit fullt ös hela dagen så hann jag inte med stall och hästar förräns på kvällen. Mellan kl 20-21 var jag ute och gick med Oktawia i kylan, bättre än ingen motion alls i alla fall. Oktawia verkade i alla fall tycka att det var helt OK.

Kvällen avslutades med att jag kollade på Tv-serien 24 på TV400... och orkade hålla mig vaken ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0