2/2 Tisdag - Ridhuset i halkan

Att sitta upp och kolla på TV sent en måndagkväll... det straffar sig... att man kan vara så trött och ändå leva :-O och ännu förvånande... ta sig ur sängen på morgonen. Har jag väl duschat och sedan fått i mig kaffe så är jag ju i alla fall fysiskt vaken - idag tog det lite längre tid innan hjärnan kvicknade till... Den fick också anstränga sig till max under fm eftersom jag då var hos min kurskamrat och vi jobbade med hemtenta... vi hittar svaren till en fråga om dagen... tur att det bara är 5 frågor... ;-)

Lunchen tillbringade jag med vännen M och vi var på Krämaren och käkade lasagne och snacka bort en stund. Det var väldigt trevligt :-)

Sedan full fart med cykeln till ett möte på SBH1. Var klar efter 1,5 tim och på cykeln igen och mot kontoret... hann kolla mialen lite snabbt och så "snöröjningsmöte". Vid detta laget hade min hjärna typ lagt av helt... den var lite lätt bränd ;-)

Helt otroligt hur himla fysiskt trött jag blir av att anstränga hjärnan... det är faktiskt jobbigare än fysiskt arbete ;-). Fast det fattar typ inte maken ;-).

Väl hemma så pysslade jag med lite korttillverkning en stund för att rensa hjärnan, sedan gick jag ut och fixade klart i stallet. Fysiskt arbete är också skönt för en ansträngd hjärna ;-). Strax innan kl 19 var jag klar med allt och pulsade ut i snön för att hämta pållarna. De stod snällt och väntade på mig... längst bort i hagen... ;-). Hade fulla stövlarna med snö när jag var inne i stallet igen :-O. Nu kan man snacka om att det är snö och hästarna går bara i sina egna stigar ;-). Måste nog göra en ansats i helgen och skotta fram staketet *suck*.

Ringde grannen och talade om att jag var klar för att göra iordning pållan. Grannen var också inställd på en tur till ridhuset med sin nya pålla och vi skulle göra sällskap.

Kom iväg vid 19.30 tiden och när vi kom fram så var det liv och rörelse i ridhuset. Oktawia fick ett återfall av sin mera nervösa läggning och betedde sig som om grannens häst var hennes bästa kompis som vi försökte sno för Oktawia. Det är minst 100 meter mellan våra hagar, men grannens kuse är tydligen Oktawias nya bästis...

Så jag fick jobba Oktawia i 10 min från marken innan hon lugnade ner sig. Först var hon överallt och tog ingen notis om sin matte som hängde i andra änden av snöret... Men till sist så började hon lyssna på de ledarskapsövningar som jag tränat med henne tidigare. Då taggade hon ner och jag kunde sitta upp.

När sedan ridskolegruppen var klar med sin ridning så fick vi lite mer yta att rida på... Oktawia hade superkoll på vart grannens kuse var - hela tiden ;-).

Lite storlektsskillnad är det på kusarna ;-)



Oktawia skötte sig hyfsat bra, även om hon hade stenkoll på vart nya kompisen höll hus någonstans ;-). Ignorera min blick... ;-)



Och när Oktawia till sist slappnade av faktiskt gick att jobba med så skötte hon sig alldeles utmärkt :-)



Kunde till och med stå helt avslappnad brevid grannarna - skönt att pållans spändhet går att kontrollera och hantera numera!



Idag fick jag till galoppen rätt bra, men då orkade inte maken ta några bilder. Jag hade idag på mig sporrar - första gången som jag red med sporrar på pållan. Behövde inte driva som en galning och behövde inte heller något spö *fniss*. Fick till och igång damen i galoppen! Sporrar är ordet alltså!

När jag var klar med uppvärmningen så tränade jag på skänkelvinkningar och 10 meters-volter. Först i början var damen motsträven, men det lossnde på en gång och hon var hur mjuk och följsam som helst. Gjorde jättefina skänkelvikningar både för vänster och höger skänkel. Damen skötte sig kanonbra med andra ord och det var hur kul som helst. Red i 50 min och det räckte gott och väl idag! :-) Fler ridpass som dagens tack!

När vi skulle åka hem så skötte sig pållan också bra. Grannen stod med sin häst precis brevid min trailer. Oktawia ville nog helst gå fram och gosa med nya kompisen, men till sist följde hon snällt med i trailern. Stod stilla när jag klev ut och stängde bakom henne. Duktig liten pålla :-).

Grannen fick sedan lite hjälp att få in sin lilla häst. Lite putthjälp och hon fattade att hon skulle kliva in i sin trailer ;-). Sedan gick färden försiktigt mot Kartorp. Nu har det börja blåsa... då blir inte Grävevägen rolig utan driver igen rätt fort. Ska bli spännande och se hur den ser ut i morgon bitti när vi ska till jobbet...

Det är i alla fall inte så himla kallt ute, -2 grader. Alltså så kunde jag idag till och med borsta hästen efter ritten - UTAN att förfrysa händerna *fniss*. Kallare än så här behöver det inte bli... och inge mer snö behöver vi heller ;-).


Nu är alla djuren omhändertagna och jag själv förpassa mig ner i sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

vad kul med såna ridpass! jag vill också......

2010-02-02 @ 22:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0