26/2 Fredag - Dags för myys

En dm blötsnö har fallit under natten - jippi!! Känns verkligen som om vi behöver mer snö... Landsvägen var plogad i alla fall. Inne i stan höll snöröjarna på för fullt. Fullt ös på jobbet hela dagen. Slutade kl 16 och eftersom det är avlöningsdag idag så blev det lite shopping på vägen hem.

Först så stannade vi till vid Granngården för jag behövde få hem Betfor och Krafft Groov 125 till Oktawia. Passade då på att kolla in lite av den vinterrean som de hade i butiken. Först funderade jag länge på en ursnygg väst från Horseware som var nedsatt med 30 %, men sedan upptäckte jag att det fanns lädergjordar på rea. Lädergjorden till Oktawias hoppsadel är lite för lång och lädret är lite för hårt. Billigt läder är inge bra - egentligen! Hittade en lagom lång gjord i urmjukt läder och dessutom till halva priset. Jag slog till direkt!

Rena fyndet!



Sedan åkte vi till Willys för att handla mat. Dags att fylla på förrådet hemma... men på Willys var det rena kaoset och inga parkeringar. Så vi åkte vidare till Maxi, där var det också kaos - men det fanns i alla fall parkeringsplatser kvar.

Innan vi gav oss in för att shoppa mat så stannade vi till vid cafét och köpte varsin pizza slice. Jag hade barit ätit en liten omelett till lunch och det finns gränser för vad jag klarar av på tom mage. Handla mat tillhör en av de sakerna... Framför allt inne på Maxi - tar ju hundra år innan man är klar ;-). Sent om sider hade vi fått tag på allt som stod på inköpslistan och vi kunde fara hemåt.

Maken tog hand om maten och packade in den och jag bytte snabbt om och förpassade mig ut till stallet. Vid 19-snåret skulle M2 komma och vi var hemma kl 18.20. Alltså fullt ös ut i stallet. Först fick jag dock skotta bort lite blötsnö för att få upp stalldörren. Sedan kunde jag fixa mockning - hann nästan klart tills det att M2 kom.

Så under tiden M2 fixade iordning Oktawia skottade jag bort ytterligare lite blötsnö, nu för att komma fram med dyngkärran. Sedan fixades trailern på plats på bilen, men jag körde ner från kulle och vi lastade från vår gata. Uppe på vår gård så är det 1 dm moddig snö och även om vi har en 4-hjulsdriven bil så finns det gränser för vad den klarar av att dra. Oktawia väger ju en del...

Strax innan kl 20 kom vi iväg till ÖFK i alla fall och ridningen för dagen skedde i gamla ridhuset eftersom det nya är avstängt pga rasrisk.

Idag var Oktawia lite tjafsig, och det var bara att strunta i formen och få damen att tänka framåt. Efter uppvärmning så byggde jag upp 2 hinder, ett på en 20 m volt och en på diagonalen. Och så hoppade M2 och Oktawia dessa hinder i lite olika vägar. Oktawia skötte sig jättebra och hon verkar tycka hoppning är kul. Hon hoppar ju allt man styr emot och även om hon kommer fel så försöker hon i alla fall.

Fördelen med gamla ridhuset är ju att det är lite varmare än nya ridhuset. Resultatet av detta var ju att jag höll på att dö av värmeslag när jag släpade runt på  hindermaterial... för naturligtvis så var ju jag klädd som om det var -20 grader *fniss*. Nåja, fick ett rejält träningspass av att släpa hindermaterial fram och tillbaka i alla fall.

Är man en hästgalen människa så har man ju sin egen variant på detta med fredagsmyset.... mellan 20-21 så befinner man sig i ett ridhus ;-)

M2 var nöjd med paset idag och Otkawia så också nöjd ut - båda två blev också varma och svettiga... Oktawai fick på sig fleecetäcket som drar ur svetten bra och vi var hemma igen strax innan 21.30. Parkerade dock på vår gata, lastade ur där och maken körde upp bil och tom trailer. Det var tur för han kom med nöd och näppe upp med tom trailer. Måste nog kolla i morgon ifall grannen har möjlighet att ploga undan modden... annars så blir det inte roligt direkt.

Kl 22 var jag i all fall klar med pållarna och jag kunde gå in för kvällen. Var rätt trött och tillbringade en stund framför datorn innan det blev TV:n resten av kvällen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0