27/2 Lördag - Lite slappardag

Upp vid 8-snåret för att släppa ut pållarna. Totalt jämngrått ute... knappt man hitta stallet :-O!

När väl hästarna var ute i hagen och fått sin frukost serverad så blev det duschen för min del för att vakna ordentligt ;-). Frukosten intog framför datorn i lugn och ro som vanligt en lördagmorgon :-).

Fundera på vad jag skulle göra idag. Egentligen är huset i stort behov av städning, som vanligt när det gått en vecka sedan senaste städningen. Hade ingen som helst lust att städa själv eftersom maken absolut inte ville städa. Varför ta rätt på hans prylar liksom...

Då jag har väldigt svårt att göra ingenting tog jag istället itu med lite stryktvätt, samtidigt som jag passade på att tvätta lite mer och öka på stryktvätten ;-). Det är hemskt tråkigt att stryka, men jag avskyr att ha skrynkliga kläder och eftersom jag gillar skjortor m.m så blir det till att stryka ;-). Hade en omgång påslakan som också blev strukna.

Efter lunchen så ville i alla fall maken ut och lufta på sig. Alltså blev det en tur till Marieberg. Jag hade stort behov av ett par nya träningsbyxor då mina gamla Pumabrallor är stora som ett tält åt mig. Maken gick iväg för att kolla på TV-apparater och jag gick först iväg till Stadium, men hittade inget på rean där, fortsatte till Intersport och där hittade jag ett par marinblåa Adidasbrallor i funktionsmaterial i storlek M - passade perfekt :-), dessutom till det facila priset av 190 kr istället för 400 kr :-D. Passade på att gå iväg till Prad Design för att köpa ett bälte, men just det jag ska ha fanns inte i rätt storlek... :-( Förhoppningsvis kommer det in igen. Är på jakt efter ett 4 cm brett läderbälte i en snygg konjaksbrun färg som passar till mina spännen.

Innan jag lämnade Gallerian så gjorde jag ett besök inne på Panduro och köpte en packe med kartong i lämpliga färger för ev påskkort :-).

Träningsbrallor och kortmaterial



När vi var klara på gallerian så fortsatte vi till Almsteds blommor där jag köpte 2 st begonior. Har tagit död på ett par krukväxter hemma och ville ha lite vårkänsla i fönstret. Ska bara försöka komma ihåg att vattna blommorna nu... ;-).

Begoniorna blev bra i mitt fönster



Efter shoppingen blev vi lite fikasugna och gick till Café Garden för fika och vila.

Idag slog jag till på stort och köpte en semla till kaffet. En wienersemla som bara var himmelskt god, mandelmassan var blandad med vispgrädden... Nu behöver jag inte käka några mer semlor i år för ingen kan nog slå denna....




Efter gott fika så tog vi en tur till EM-möbler och spanade runt lite. Hittade en ursnygg soffa men insåg snabbt att den inte befann sig i min prisklass... men snygg var den ;-).

Till sist så blev vi trötta på att knalla runt och glo på möbler och det var dags att åka hemåt i grådasket. Duggade och snöade om vartannat, riktigt trist väder...

När vi kom hem så satt Nalle på trappen och väntade. Han fick idag gå ut för första gången sedan kastreringen i måndags. Och vad hade då Nalle sysslat med under dagen... Nalle hade varit i kattslagsmål! Så till den milda grad att han hade bajsat på sig och var helt insmetad i diarée.... Nalle fick inte komma in...

Istället fick jag röja vid tvätthon, leta rätt på engångshandskar och minkoljeschampot. Nalle fick sedan komma in för att snabbt bli infångad och förpassad till tvätthon - till sin stora förvåning. Dessutom fick han finna sig i att vara kvar i tvätthon när vattenkranen blev påslagen... Det tyckte INTE Nalle var kul alls.....

Men vad göra med en långhårig katt som är helt insmetat i kattbajs... Ordentligt bad är bara ett måste!

Nu gick det faktiskt riktigt bra. Nalle blev antagligen så chockad över vårt fräcka tilltag att han blev helt paralyserad ;-). Men till sist så tyckte han att det faktiskt fick räcka och som tur är så är minkoljeschampot rätt lätt att skölja ur pälsen.

En tämligen blöt och inte så glad Nalle ;-)



Nalle blev ordentligt torkad med en frotténhandduk, men allra bäst är ju att torka sig själv ;-)



Nu luktar Nalle gott i alla fall och han får nog hålla sig inne ett tag till. Hans lilla hjärnan har inte förstått att han numera ska hålla sig borta från de hårda grabbarna ;-).

När jag var klar med kattvätten så fortsatte jag ut i stallet och fixade med mockning och hästmat. Fick sedan i mig lite mat och fick kraft för att fortsätta göra en insats ute istallet, eller rättare sagt sadelkammaren. Eftersom det är +2 grader ute så har jag rätt skönt i sadelkammaren och den fick sig en omgång med sopkvasten. När jag ändå hade kommit igång så fortsatte jag med att göra rent och smörja in båda sadlarna, nya lädergjorden till hoppsadeln blev ditsatt och båda sadlarna fick rena schabrak. Alla mina 3 träns plus Oktawias lädergrimma blev också rengjorda och insmorda med Passiers läderbalsam. Så nu luktar det hur gott som helst i min sadelkammar och skötseln av mitt läder var välbehövligt. Det var ett tag sedan och det beror ju på att det varit så himla kallt. Inte skönt att hålla på med vatten och sadelsåpa och samtidigt frysa fingrarna av sig. Alltså bra att få det gjort en kväll som denna när man i alla fall inte har något annat vettigt för sig ;-).

Resten av kvällen har tillbringats framför TV:n och vi har kollat på Melodifestivalen. Inte min typ av musik, men tjejen som gick vidare till Globen var helt OK. Men vad har hänt med Py Bäckmans röst... har ett starkt minne av att varit bättre... eller är det låtvalet?

Efter melodifestivalen så blev hundarna kvällsrastade under tiden som jag plockade in pållarna för kvällen och serverade dem kvällsmaten. Är egentligen rätt trött nu och ska nog gå och lägga mig. Är fortfarande inte helt kurant från min förkylning...

Visade sig att jag fått en del gjort idag, fast jag inte hade lust med någe när jag vaknade ;-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0