11/1 Måndag - en lugn kväll...

Idag fick det bli vilodag för Oktawia. Vi är ju alla lite väl trötta på kylan. Oktawia som är en fryslort går nu med 3 tjocka täcken på sig, får totalt 18 kg hö/dag istället för 12 kg som hon står på i vanliga fall. Men ikväll så frös hon inte i alla fall. När vi kom hem från jobbet så serverade jag damen ljummet vatten och hö i hagen, kände då under täckena och hon var lagom varm under. Med in i huset följde pållarnas vattenhinkar. Maken hade ställt in dem i sadelkammaren under dagen... trots element så är det nollgradigt i sadelkammaren. Alltså hade hinkarna inte tinat utan var fortfarande totalt nerisade....

Lite trött på all is....



Hinkarna fick stå några timmar framför en kamin som det eldades i för fulla muggar under kvällen... så småningom så tinade de så pass mycket att det gick att hälla ut isklumparna.

Själv har jag inte gjort så mycket ikväll. Efter maten så städade jag upp i köket - förstår inte hur mycket disk vi kan producera!!! Slösurfade lite och så fixade jag mockningen och hästmaten - höll på frysa ihjäl som vanligt, men hann in en stund för att värma upp kroppen innan det var dags att ge sig ut igen.

Plockade in pållarna vid 20.30 - idag så förde vi en kamp med Biancas hovar och en rasp. Hovis hade ju inte tid att fixa fossingarna på fröken, och jag tänkte att lite raspning fixar jag själv. Jo, tjena.... frökens fossingar hade vuxit rejält, så vi fick turas om att raspa. Fick ändå inte ner tillräckligt, men gav upp och ska leta reda på en bra hovtång för att klippa lite och sedan raspa. Bianca tyckte det var trevligt med uppmärksamheten i alla fall ;-).

Kollade snabbt igenom Oktawia och hon verkade himla nöjd och belåten under sitt täckeslager ;-). Dock tyckte hon att det var väldigt dålig service på hotellet idag. Hålla på och fjanta runt med shettisungen istället för att servera kvällsmat - det är dålig service det *fniss*.

Pållarna fick mat strax innan kl 21 så jag hann in precis för att kolla på CSI NY. Och vips så var den måndagkvällen slut ;-). I morgon ska det bli en sväng in till ridhuset för min del i alla fall :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0