12/1 Tisdag - Dimmigt

Inte lika kallt i dag, det var bara -12 grader när vi åkte till jobbet 6.45... Däremot så var det fruktansvärd dimma över slätten in mot stan. Vi fick stanna 2 gånger för att skrapa vindrutan eftersom dimman var råfuktig och kall - blev i på en gång... det gick inte fort till jobbet, om man säger så...

Annars har det varit en rätt lugn dag på jobbet, har haft tid att läsa lite kurslitteratur. Dock lite stimmigt mellan varven så det är lite si och så med koncentrationen... Dessutom hade jag behövt sova en stund efter lunchen... blev bjuden på lunch och vi var iväg till Gustavsviks restaurang = hur mycket god mat som helst och jag åt alldeles för mycket... ;-) Behövde inge mer lagad mat under dagen... utan när jag kom hem så räckte det med lite kaffe och en tallrik med lite fil och müsli.

På med ridkläder och så ut i stallet, -8 grader var det nu ikväll och det är ju i alla fall dräglig temperatur. Dock fortfarande får jag mocka bland fryst hästbajs - men det är ju lättmockat i alla fall och min provisoriskt lagade grephuvud med silvertejpe håller fortfarande *fniss*. Vid 19-snåret så var det då dags att ge sig ut i hagen och leta rätt på hästarna. Bianca kom och ville gärna få komma in... upptäckte att det inte är någon shettis jag har för tillfället... det är en förklädd isbjörn!!!



Den svarta ponny var förvandlad till en vit pälsboll... ;-)

Så skulle den stora svarta in också... hon tyckte inte det var lika lattjo att bli infångad... utan det blev fullt ös - medvetslös i hagen. Eftesom matte inte har lika långa ben som en stycke svart häst... så blev det H&M-metoden som funkade... funkar i alla lägen.... idag blev det dock med betoning på M:et... mutan bestod av hårt bröd... ;-) vilken häst säger nej till nåt ätbart ;-)

Väl inne i stallet blev pållan snabbt iordninggjord för ett motionspass som idag bestod av en tur till ÖFK:s uppvärmda ridhus *me like*. Inne vid ÖFK så mötte grannen upp och vi visade vart man parkerar och går in i ridhuset osv.. så småningom så kommer hon med sin egen pålla :-).

För övrigt så gick ridpasset rätt bra. Vi var 2 privatryttare som hade halva ridhuset för oss själva, så det var gott om utrymme och rätt lugnt. Oktawia var väl inte på sitt allra bästa samarbetsvilliga humöret, i galoppen ville hon gärna springa baklänges, men vi fick till några bra fattningar från skritt och det var jag nöjd med. Travjobbet funkade dock alldeles utmärkt, och den där inoperarerade järnspettet i halsen, det hade vi lämnat hemma idag ;-). Tränade på skänkelvikningar och det funkade kalas undan för höger skänkel, aningens jobbigare undan för vänster skänkel *läs Oktawia trodde hon skulle dö av ansträning* - men några steg varje gång funkade bra och fick med sig bakbenen bra. Jobbade även en stund i trav under nedsittning och damen var riktigt mjuk och fin då. Inge motsträvig alls så jag var jättenöjd när vi var klara. Behövde inte rida ihjäl mig för att hon skulle bli lösgjord idag och det räckte med att rida i 40 min för att få henne genomarbetad. Klart nöjd alltså!




Red nog bort lunchen i alla fall ;-) för helt ojobbigt är det inte att rida...

Grannen var kvar och kollade när vi motionerade och hon fick även se hur duktig pållan blivit på att kliva in i trailern :-). Grannen var ju med förra året när Oktawia stod på bakbenen och bara VÄGRADE gå i närheten av trailern... lite skillnad är det och det är knappt att man fattar hur det var tidigare.. *fniss*. Så även den mest olastbara kuse går det ju att få ordning på...

Fortfarande tjock, fet dimma när vi åkte hem :-(. Bara att köra sakta så man hittade hem... väl hemma så tyckte jag att det inte alls var speciellt kallt i stallet. Klarade av att rykte pållan - utan att ha vantar på mig. Riktigt dräglig tillvaro. När allt sedan var klart och pållarna fått sin kvällsmat, så kollade jag på termometern i stallet... -10 grader stod den på! Allt är relativt, -10 är ju klart bättre än -25 som det var för några dagar sedan. Nu räcker det att pållan har 2 täcken på sig istället för 3....

Det enda som är kvar att göra för kvällen är att plocka ur linserna, bort med sminket och så dyka i säng. Inge mer händer idag mao :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0