14/1 Torsdag - Lite trött idag...

Var helt totalt slut när klockan ringde... att sitta upp och kolla på Morden i midsumer en onsdag kväll - det är INTE bra. Framför allt när man inte kan gå ner i varv efteråt *suck*. Kändes som om jag låg vaken halva natten... något som märktes i morse... Funderade på hur skulle klara av denna dagen utan att slockna i en hög!

Under fm idag så satt jag på jobbet och försökte läsa lite kurslitteratur, inte helt lätt för det var ett himla surr i korridoren... det är också lite VÄL lyhört för min del också. Framför allt när man ska sitta och koncentrera sig... Men det handlar ju om mig. Jag vill ha helt totalt TYST när jag ska läsa och koncentrera mig. Kursboken i organisationsteori är inte den mest lättlästa saken heller... Nåja, kom ett kapitel framåt i alla fall.

Strax innan lunch så åkte jag iväg och hämtade kurskamrat P och vi for vidare upp till Universitetet för lunch och sedan kursens sista förläsning. Idag var det ett "uppsamlingsheat"... vår kursledare skulle gå igenom det som vi inte hunnit klart på tidigare föreläsningar... vi hann inte klart med det idag heller... blir lite väl mycket snack och ostrukturerat på våra föreläsningar... Nu har vi i alla fall 2 veckor kvar till vi ska redovisa vårt PM och vi har inte mycket kvar. Ska fylla på lite när det gäller teoridelen och så har vi diskussionen kvar, behöver dock läsa lite mer först bara... sedan ska vi träffas och göra klart - gäller bara att få tiden att räcka till, man har ju ett jobb och sköta också :-)

När jag var klar på skolan och P var avsläppt så åkte jag iväg och hämtade maken. Vi åkte sedan vidare ut till 3-butiken i Marieberg för att få hjälp med PIN-koden till makens telefon. Han har totalt glömt bort sin PIN-kod så idag fick han ha min privata mobil eftersom jag har en jobbmobil också. Vi samåker ju och försöka få kontakt med någon för upphämtning, då krävs det en mobil. Maken ville väl egentligen inte åka till 3-butiken - det där med att be om hjälp är ju inte hans starka sida... *harkel*. Men när vi väl var det så fick vi hjälp snabbt och smidigt. Inga som helst problem för personalen att se PIN-koden. Tack för det! :-)

Väl hemma blev det lite fil och müsl - jag hade ätit stadig lunch på skolan, behvöde inte mer mat idag alltså. Bara lite påfyllning av energin för att kunna orka med stallet och häst. Fortfarande väldigt trött, men stall och hästar måste ju fixas ändå!

Idag var det riktigt dräglig temperatur i stallet -8 grader - rena värmeböljan mot vad det var för några dagar sedan *fniss*. När jag var klar med mockning och hästmaten så gick jag i alla fall in och värmde mig en liten stund innan jag gick ut igen för att ta itu med pållans motionspass för dagen.

Idag var pållarna snälla att få in. Inget race i hagen, utan de stod snällt och stilla inväntandes matte. Kan ju bero på att jag hade en bit knäckebröd med mig ut ;-).

Eftersom det inte var så himla kallt så gick det att plocka av Oktawia "naken" och faktiskt borsta igenom henne ordentligt. Det tyckte hon var skönt! När jag ändå var i farten och det gick bra att jobba utan vantar på sig, så passade jag på att frisera damen lite granna. Hennes man växer ju i raketfart och frisyren hade börjat vara av samma modell som travhästar har. Så kan ju inte en dressyrhäst se ut! Faktiskt! ;-) Manen blev alltså rejält ansad och även tofsarna ur öronen försvann - Oktawia stod själv och sov under behandlingen så hon gillade att bli lite ompysslad idag. Passade också på att ta bort det mest slitna av svansen också. Damen har ju tunn och stripig svans, men den ser lite bättre ut nu när jag klippte bort den mest slitna biten längst ner (cirka 10 cm). Tyvärr så växer hennes svans mycket sämre än manen...och så har jag ju lilla Bianca som tycker det är kul att dra sin extramamma i svansen... gör ju inte saker och ting bättre direkt ;-).

Själva motionerade idag bestod av ett litet lätt pass longering (inspänd) i hagen. Oktawia var på sitt allra bästa humör för dagen och skötte sig hur bra som helst. Tränade lite övergångar i skritt-trav och sedan trav-galopp. Inga som helst problem. Hon höll också bra ordning på sin ben i den djupa snön - bra träning för damen. Med tanke på snödjupet så höll jag inte på så himla länge, men det räckte för att hon fick jobba lite med kroppen och framför allt med knoppen. Oktawia är ju som en hund egentligen! Den mentala träningen är viktigare än den fysiska *fniss*. Men det var riktigt kul idag även om det inte blev något direkt avancerat arbete. Kommunikationen mellan mig och pållan funkade klockrent och vad BRA jag mår av det :-). Tänk vad enkelt det kan vara ibland ;-)

När jag sedan borstade av henne efter motionspasset så såg hon tämligen nöjd ut, i morgon ska M1 rida och är det tomt i ridhuset blir det nog lite hoppning. Det tycker Oktawia är lite lattjo lajbans :-). När vi var klara med pysselstunden så blev det dags för det viktiga i pållarnas liv... MAT ;-).

Blev klar i stallet precis lagom till det att CSI Maimi började på 5:an, lite lagom för mig att kunna varva ner innan det blev en närmare titt på min kudde :-). Behöver min sömn!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0