15/1 Fredag - Dags för fredagsmyset!

Äntligen fredag! Om jag var trött i går så är det ingenting mot vilket lik det var som skulle ur sängen i morse... precis när jag höll på att somna i går kväll så börjar maken härja med Nalle som gick runt och jamade. Jaha - så blev min sömnrytm störd och jag låg klarvaken i några timmar *suck*. Har sovit cirka 5 timmar i natt - på tok för lite för en medelålders kvinna *fniss*.

Men det är bara att gilla läget, efter kaffe, macka och dusch så hade jag vaknat till hyfsat i alla fall. På jobbet så var det rätt lugnt och jag kunde koncentrera mig på att läsa lite kurslitteratur. Dock fick jag stoppa i öronpropparna - är fruktansvärt lyhört på jobbet så även om jag stänger min dörr blir jag störd av alla som babbla i sina telefoner. Vissa tider under dagen så är det himla mycket surr på jobbet - skönt att öronpropparna funkar!

Innan jag käkade lunch så drog jag ner till träningslokalen. Tänkte först skippa träningen för att jag var så trött, men, men kom iväg i alla fall. Det var skönt och precis vad jag behövde! Stryketräning är bäst, näst efter ridning förstås ;-). 

Att göra plankan i dag på 2 minuter gick plättlätt - riktigt stolt över mig själv. Nu är det dags att börja göra plankan i sidläge - nåt som jag har fruktansvärt svårt för - andra muskler som behöver stärkas upp... *harkel* men någonstans ska jag ju börja ;-). 

Efter träningen käkade jag lunch och resten av em var jag faktiskt riktigt pigg - blir lite "hög" av träning... ;-)

Efter jobbet så blev det lite snabb handling på Willys, åkte förbi kyrkan och tända på mamma och pappas gravar innan vi for hemåt för att fixa middag. Idag blev det mexicans biff med kokta rotgrönsaker och rödvinssås... inte helt fel ;-)

Resten av fredagsmyset bestod i att maken parkerade sig i soffan framför TV:n som vanligt, och jag gick ut i stallet för att fixa mockning och hästmat. Idag var det ju rena värmeböljan... endast -5 grader i stallet! Riktigt dräglig arbetstemperatur. En timme senare var jag klar med mockning, släpat fram nytt spån och ströat upp boxarna, klättrat upp på höloftet och slängt ner hö för några dagar, fixat kraftfoder och höpåsar, städat upp i stallet och till sist plockat in pållarna. 

Var lagom klar med allt till det att M1 och P kom, och Oktawia blev iordninggjord för ett motionspass inne på ÖFK. På schemat stod det hoppning idag, och eftersom det är typ tvärtomt i ridhuset fredagkväll brukar det inte vara några problem att bygga upp några hinder...  

Pållan klev snällt in i trailern och färden gick mot ÖFK. När i var framme så var det ett ryttarekipage inna i nya ridhuset. Vi frågade om det var OK att bygga upp ett par hinder och det var det. Så under tiden som M1 värmde upp Oktawia så släpade jag och P fram hindermaterial till 2 upprättstående hinder på varsin långsida av ridhuset.

När det hela var klart så började M1 med att travhoppa i båda varven och sedan höjdes hindren lite och det blev hoppning i galopp. Inte så enkelt som det låter... Oktawia vill gärna dra mot hindret...

Hoppningen avslutades sedan med en övning som innebar skutt över hinder på 8-volt. Då måste man svänga rätt snabbt.

Hoppning i trav

Hoppning i galopp

Hoppning på 8-volt

Efter hoppningen blev det lite hoppdressyrövningar och även om Oktawia nu började bli trött så jobbade hon på riktigt bra. Övingen bestod i att gå i lite öppna på medellinjen, inte helt enkelt tyckte Oktawia, men det funkade bra några steg varje gång.

När sedan M1 varvade ner Oktawia så såg pållan riktigt fin ut. Galoppen var lugn och samlad och hon fick med sig sina bakben fint...



Även under det avslutande travjobbet så var damen fin, jobbar riktigt bra genom ryggen...



Efter avslutat ridpass och skrittning av svettig häst så åkte en nöjd pålla och matte hem. Lite pyssel och så serverades kvällsmaten till pållarnas stora förtjustning. Mina hästar är som matte... lite lätt matfixerad *fniss*.

När jag var klar med allt i stallet var kl 22 och jag släpade mig in i huset. Nu var jag riktigt, riktigt trött. Försökte kolla på Number, men insåg att sängen är ett bättre alternativ ;-).

Så det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0