16/1 Lördag - Träning

Här skriver man ett inlägg och så när man ska spara så vips blir det något fel på Internet och allt bara är bort... Då blir man liiiite trött *suck*

Så alltså blir det till att börja om från början...

Det blev lite sovmorgon för mig idag, även om jag måste och släppa ut pållarna så blir det ju i alla fall 2 timmars mer sömn än när jag jobbar. Det är inte helt fel... och inte behöver man ge sig iväg någonstans heller, utan kan sitta och käka frukost framför datorn och ta det lugnt ;-). Sällskap har jag i all fall när jag sitter och slösurfar... Tussan är alltid i närheten och håller koll på vad jag pysslar med...



Tyvärr så snarkar katteländet rätt bra bara... ;-) och sover det gör hon ju för det mesta...

Efter att ha slöat hela fm framför datorn så blev jag till sist tvungen att slita mig från datorn för att gå ut och ge pållarnas deras em mat. När jag ändå var ute så passade jag på att fixa stallet också så det blev klart.

Hade tid för träning med ÅE inbokat till kl 14, behövde alltså få i mig lunch själv också. Det blev en kelda tomatsoppa - snabbt, enkelt och gott :-). Lite energi behövs ju så man klarar av att rida ;-)

Så dags att plocka in pållan och göra iordning damen för ett dressyrpass i ridhuset. Vi kom iväg så vi var plats i tid och lektionen kunde börja.

Oktawia var för dagen lite lätt motsträvig, men fick god hjälp att rida igenom motsträvigheten. Stundtals gick pållan kanonbra och hon gjorde sin livs bästa skänkelvikning i dag! Det vi tragglarmed är ju galoppen - när man ska till att fatta galopp så är det som om hästkräket slår i backen. Man känner motståndet genom hela ryggen och damen är inte ärligt framme för hjälperna. Ingen samarbetsvilja alls, men så däremellan funkar det hur bra som helst. Fick till ett par jättefina galoppfattningar mellan de som inte funkade - så jag var nöjd.

Det som funkar nu är att det går att RIDA pållan, är hon motsträvig så kan man rida igenom det hela - även om det tar en stund - men hon accepterar att arbetet utan att flippa ur. Framför allt var jag nöjd med mig själv idag - sitter bra i sadeln och börjar ÄNTLIGEN få lite kroppskontroll så jag KAN rida ordentligt. Mina övningar med plankan börjar ge resultat. Idag behövde ÅE bara säga åt mig ett par gånger, det som hon fick säga till om hela tiden tidigare... att jag skulle sträcka på mig... har blivit MYCKET bättre på att hålla kolla på kroppen och inte blir jag så trött heller. Så skönt att märka att styrketräningen gör nytta :-).

Efter en timmes tränings så var det en nöjd pålla och matte som for hemåt, däremot hade mina ben försvunnit under träningen, så maken fick köra hem... ;-)

En lite bild från dagens övningar i alla fall. Lite trav precis innan jag gör en skänkelvikning...



Jag är också SÅ nöjd över att jag kommer i ett par ridbyxor i stl 44 - som jag inte kunnat ha på 2 år för att jag varit alldeles för tjock. Och inte är brallorna speciellt töjbara heller då de är helskodda... ;-)

När vi kommit hem igen och jag var klar med allt i stallet så var det kl 16, pållarna fick alltså sin em-mat serverad i hagen och själv gick jag in för att fixa middagen. Blev pasta med räksås.

Resten av kvällen har jag inte gjort något speciellt. Håller på och TÄNKER när det gäller ämnet för min C-uppsats... har lite svårt att bestämma inriktning *suck*. Måste bli klar i helgen. Har under kvällen bläddrat i de rapporter jag har, men koncentrationen är INTE på topp... känns som om jag skulle behöva defragmentera hjärnan så det blev lite ordning och reda... ;-). Blir till att sitta och klura i morgon...

Nu ska jag i alla fall kolla på "Brottskod försvunnen" och sedan är det dags att ta in pållarna för kvällen, mycket annat lär inte hända här i alla fall ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0