21/1 Torsdag - Ridhuset...

Hade med mig cykeln till jobbet och strax innan 9-snåret trampade jag iväg till min kurskamrats P's jobb och vi jobbade med vårt PM under dagen. Vi jobbade på bra och nu börjar det äntligen bli färdigt. Vi mailade iväg det till vår kursledare för kommentarer så vi får se vad vi får tillbaka. Vi hann också börja jobbe med vår ppt-presentation, vilket känns bra och det kommer inte bli så stressigt nästa vecka. Har ju redovisning nästa fredag... :-).

När jag kom hem efter en dags skolarbete så var jag helt totalt slut. Jag blir helt mentalt utmattad efter långa dagar med tankearbete ;-). Och ändå flyter jobbet på bra, P och jag är tämligen samspelta och har bra diskussioner så jobbet flyter på - men trött blir jag i alla fall...

Alltså var det himla skönt att dra på sig stallkläderna och gå ut i stallet och jobba rent fysiskt med kroppen. Stå och pilla med grep och mocka hästbajs är rätt bra för en trött hjärna ;-) och när jag var klar med mockning och fix av hästmat så hade jag fått tillbaka energin :-). Pållarna blev intagna och trailern kopplade på bilen. Strax efter 19.30 kom M2 med sin kompis L och pållan blev iordninggjord för en dressyrpass för tränare I inne på ÖFK. Pållan klev snällt in i trailern och vi kunde åka så vi var inne i god till för lugn framridning osv.

Det var gott om plats i ridhuset, verkade som om ridskolegruppen hade teorilektion eller nåt sånt, så hela ridskoledelen var ledig.

M2 värmde upp Oktawia och pållan verkade för dagen vara på ett bra humör. Själva träningen gick bra. M2 fick jobba med att rida damen utåtställd för att lösgöra donnans stela bogar. De fick till högergaloppen riktigt bra, så I var jättenöjd. När det gällde vänstergaloppen så stod Oktawia emot mer, men efter några minuters jobbande med galoppen så fick de till några riktigt bra galoppsteg och då fick det vara bra. Otkawia var jättetrött och hade jobbat på riktigt bra idag, och de sista galoppsten så galopperade hon genom hela kroppen och det var det viktigaste. Traven på slutet var hur fin som helst och det syntes att damen blivit ordentligt lösgjord i hela kroppen. Både M2 och tränare I var nöjda med dagens lektionspass. Pållan var jättesvettig och så rätt nöjd ut hon också. Efter avskrittning så klev hon snällt in i trailern och vi kunde åka hemåt.

Jag filmade M2's träningspass, så jag har en del att gå igenom senare, kommer länk längre fram under veckan.

Var hemma strax efter kl 22 och pållan var mest intresserad av mat ;-). På med ett täcke som andas ordentligt eftersom hon fortfarande var lite svettig och så fick hon sitt älskade hö.

Kollade över Bianca lite snabbt, den lille kelgrisen ville gosa en stund, men insåg sedan att kompisen stod och käkade. Alltså var det maten som blev mest intressant ;-).

Nu var jag rätt trött, så titta på TV var ingen som helst idé. Det fick duga med kvällsrastning av vovvarna som nervarvning för min del.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Hur är det med vår slagne hjälte - Nalle - fortfarande ute och muckar gräl?

2010-01-22 @ 14:35:14
Postat av: Lizzie

Nä - han har kommit på att den snyggaste bruttan är ju faktiskt inne i huset... Så han uppvaktar Tussan rätt rejält... Tussan har dock fått p-piller så hon är måttligt intresserad ;-)

2010-01-22 @ 17:50:39
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0