26/1 Tisdag - Ridhuset

Direkt hem efter en arbetsdag under ordnat kaos... ;-). Idag hade jag bestämt mig för att ta en tur till Ridhuset med pållan. Så efter att käkat lite mat, vilat en stund så gick jag ut och fixade stallet och hästmaten. Var klar till kl 18.30 och tänkte att jag skulle komma iväg i hyfsat tid... men icke... maken var på sitta allra grinigaste humör... kommentarer överflödiga *morr*. Men till sist så var trailern på plats och jag kunde göra iordning Oktawia för ett litet lätt dressyrpass.

Kom iväg trax efter 19.30 så jag var placerad i sadeln 19:50. Det var en privatlektion på privatdelen i ridhuset, och för övrigt bara 1 ekipage till så det gick bra att skritta fram. Sedan blev det tomt på ridskoledelen och jag kunde fortsätta ridpasset där utan att trängas. Oktawia var idag på rätt OK humör, inte helt toppen, men fullt acceptabelt och det gick att jobba damen utan en massa tjafs. Det blev lite sparkar mot skänkeln i galoppen, men det funkade rätt bra ändå.

Efter framridning och ordentligt uppvärmning så tränade jag på övergångar trav-skritt-trav, funkade helt OK. Ingen stelopererad vänstersida idag - inte ens när jag ställde krav på henne - förvånansvärt! Övergick sedan till att träna på skänkelvikning på diagonalen med avslutande volt, detta i trav. Dock red jag lätt idag eftersom min kropp protesterade högljutt mot nåt annat... träningsvärk... *suck* nåja, det gick ju bra det också ;-). Oktawia skötte sig faktiskt riktigt bra! Hon har det jobbigare att gå undan för vänster skänkel, men hon försökte så gott hon kunde och det blev i alla fall inte en massa stretande eller stelopererad vänstersida. Så jag var jättenöjd. Dagens ridpass blev ett "normalt" pass, 60 min inkl fram och avskrittning. Mer behövdes inte eftersom hon var mjuk och samarbetsvillig hela tiden.

Nöjd och glad matte åkte hem med en nöjd pålla - som längtade efter kvällsmaten ;-). Var klar med allt i stallet kl 21.30 så idag blev det inte så himla sent trots allt. Ska nu bara kvällsrasta klart vovvarna, sedan är det sängen för min del.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0