20/6 Söndag - Tävlingsdax

En riktigt tidig morgon blev det idag. Kl 5.30 blev det till att kliva ur sängen och ta sig ut för att ge pållarna frukost. Helt otroligt nog var jag bättre i min förkylning. Kraxig och lite orkeslös, men ingen feber! Tur eftersom det är idag tävlingsdag för Oktawia och platsen är Hällefors där det arrangeras en dressyrtävling. Oktawia skulle för första gången åka trailer rätt långt och så starta 2 klasser. Jättespännande och allt är ju miljöträning när det gäller pållan. M1 kom vid 6.30 och Oktawia fick sista finputsen inför tävlingen och vi kunde lasta och åka iväg på utsatt tid 7.15.

Färden till Hällefors gick enligt plan och Oktawia stod som ett ljus i trailern hela resan. Väl framme vid tävlingsplatsen var hon också lugn. När vi lastade ur och så var damen taggad, men på ett positivt sätt. Fick gå runt och spana lite innan vi sadlade och M1 satt upp för att börja rida fram.

Tävlingsplatsen var belägen på Hällefors sportanläggning och ljudanläggninen funkade VÄLDIGT bra. Men Oktawia brydde sig inte ett dugg om speaker eller den skräniga musiken. Skötte sig alldeles utomordentligt bra på framridningen :-)



En cool och avslappnad pålla på framridningen. Inga problem för M1 att ändra längden på stiglädren ;-)




Vid 10.10 blev det så ekipagets tur att ge sig in på tävlingsbanan.Första klassen bestod av en LC1 och domaren satt i ett hästtrailer eftersom det fanns risk för regn. Oktawia tyckte inte det var något bra ställe för en domare att vara placerad och ville inte gärna närma sig den delen av banan ;-). Men i övrigt så skötte hon sig rätt bra.

Här är en länk till videosnutten från första klassen 57 % red de ihop och det är helt OK för denna ritt.

När första starten var avklarade så provade vi att ställa in Oktawia i trailern och gav henne lite hö. M1 och hennes mamma gick iväg för att köpa lite ätbart. Jag hade med mig fika och var kvar vid trailern ifall Oktawia skulle få spel, men hon höll sig hur lugn som helst. Inga som helst problem att ha henne stå inne i trailern i över en timme innan det var dags att komma ut och rida fram till nästa klass. 

Detta är helt nytt för Oktawia, 2 starter på en dag har hon inte gjort tidigare, så vi visste inte alls hur hon skulle reagera. Det visade sig att pållan tyckte att det var rätt onödigt att behöva jobba en gång till... ;-)

Funkade rätt bra på framridningen...



Men i galoppjobbet så stod damen emot rätt mycket och det är ju ingen idé att gå på damen när hon är på det humöret, bara att försöka styra runt och hålla henne på bra humör ;-)

 

När det så var dags för start nr 2 och rida LB-programmet så var ju fortfarande domaren i en trailer och Oktawia tyckte det var helt onödigt att behöva anstränga sig. Själva travprogrammet i LB-programmet gick bra, men när det var dags för galoppen så hoppade Oktawia runt hela vänstergaloppen :-O bara för M1 att styra och se glad ut. Höger galoppen gick lite bättre, och totalt fick de 53,10 %. Det får vi vara nöjda med, framför allt med tanke på pållans humör. Hon har ju mycket åsikter den damen, om VAD hon ska göra och NÄR. Bara att fortsätta och träna och se glad ut ;-). Jämfört med för ett år sedan så har ju vi kommit hur långt som helst ;-).

Jag var mycket nöjd med pållans insats ändå. Inga problem att lasta, höll sig lugn på tävlingsplatsen. Gick att ställa in henne i trailern så hon fick vila en stund. Detta var en bra början, hon verkar ändå ha "tävlingshuvud". Hon blir ju positivt taggad när hon kommer fram till en tävlingsplats så hon verkar tycka att det är rätt kul.

Det gick bra att åka hem, även den här gången så stod hon stilla som ett ljus i trailern. När vi väl var hemma så var hon dock måttligt intresserad av att bli ompysslad i stallet. Nu ville hon ut till sin kompis.

Märktes att hon var trött i alla fall, hon GICK iväg i hagen, inget spring eller bus när hon blev utsläppt ;-)




Borta bra, men hemma bäst :-)



Trötta och nöjda plockade vi undan alla prylar och M1 åkte hemåt. Jag gick in i huset och hade sådan tur att T precis hade fixat lite käk, klockan var ju nästan 15.30 så jag var hungrig ;-). Efter maten så snackade jag lite med T, ladda upp bilder och film i datorn och kollade av dem lite. Som sällskap hade jag 3 av mina djur, som för tillfället är väldigt bra kompisar... Tussan har varit ute och levt rövare i 3 dagar... kom hem och upptäckte Lexis nya säng ;-)




Naturligtvis hade jag även sällskap av Nalle... som vanligt trivs han alldeles utmärkt på mitt röriga skrivbord ;-). Ingen idé att städa här inte...



Till sist så blev det dags att ge sig ut till stallet igen och jag tog itu med stallsysslorna. Mockningen och hästmaten fixades iordning. Jag fyllde även på vatten överallt så man slipper hålla på med det i morgon bitti. Lite tid sparar man ju in på att fixa klart med hästarnas vatten i hagen på kvällen.

Det visade sig senare att T hade drabbats av någon form av arbetslust! Jag trodde han skulle ut och fiska under dagen, men det blev inte så. I stället hade han fixat klart med karusellen i hörnskåpet. Fram på kvällningen så började han även att montera ihop den sista inredningen som ska in i köksskåpet. Hade kvar lådorna som ska vara i köksön. Under tiden som han monterade ihop lådorna så passade jag på att olja in bänkskivorna en första vända. Kommer behöva olja en gång till i morgon också. Hjälpte sedan till med att få lådorna på plats och äntligen är alla stora prylar på plats i köket :-) Som tur var torkade oljan in snabbt för Nalle var ju tvungen att kolla vad vi höll på med ;-).

Kvar är nu lite småpyssel. Elemenet ska målas (eller bytas ut), krönlist och dekorlist ska på plats på överskåpen. Det ska på lite mer tapet brevid fönstret (om jag hittar tapetrullen jag sparat...), det ska fixas klart med list mot taket osv. Som sagt, småpyssel som också tar tid ;-). I morgon ska vi i alla fall skruva knoppar på plats, är helt omöjligt att få ut lådorna annars ;-)



Men nu är i alla fall alla de platta paketen jag hade låg i vardagsrummet borta... här är de sista resterna av mina platta paket - en massa skräp ;-)



Plockade sedan in pållarna strax efter kl 21. Behövde bara öppna dörren så knatade de snällt in i stallet, hur ska detta bli när de ska börja gå ute dygnet runt ;-). Men det är klart... då kommer de har gräs upp till magen - Oktawias mage... Bianca kommer inte synas *fniss*. Tanken är att stolpa upp nya hagen nästa helg - behöver alltså bli helt frisk i min förkylning så jag har full ork...

Resten av kvällen tillbringades i soffan med datorn i knät och T kollade på film ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0