27/6 Söndag - hårt slit

T och jag satte fart ganska tidigt idag. Han packade bilen full och vid 10-snåret for vi in till lägenheten. Vi packade ur det vi hade med oss och sedan åkte vi iväg på shoppingtur. Först åkte vi till Hjula där det inköptes ny toalettsits, målarutrustning m.m. Sedan åkte vi till Rusta där vi handlade färg och mängder med städmaterial... lägenheten är i stort behov av en stortstädning...

Vi fortsatte sedan till Ikea där T kollade på lite möbler och lite köksskåp... det enda vi shoppade var varsin brödburk ;-)

Sent omsider blev det lunch på Cafe Garden, varsin sallad blev det i det vackra vädret. När vi klara med shoppingen så blev det full fart hemåt för att hämta stege och skurmopp. Ett par utestolar fick följa med och så fick även vovvarna plats.

Och så full fart tillbaka till lägenheten...

Det jag börjad med var att städa badrummet.... när vi började titta lite närmare så var det uppenbart att förra ägaren lämnat lägenheten och lämnat städningen. Har aldrig sett maken till så mycket ingrodd smuts.... Det kan inte ha blivit städat på flera år... tur att jag jobbat som städare för många år sedan, berör mig inte så mycket att skura toaletter och handfat - men hur har någon kunnat på i denna lort.. *urk*

Vi började i alla fall med sovrummet. Jag tvättade rent fönster med målartvätt, och så målade jag. T började med taket. Tog bort lite sladdar och skrapade bort lös färg.

Hela rummet ska målas vitt... han vill inte ha det knallrosa ;-)



Han började sedan med att rolla taket och sedan väggarna. Jag fortsatte sedan att tvätta och måla snickerier... målartvätt är ju otroligt effektvit att tvätta med - skönt att få bort lorten. Snickerierna behöver nog målas 3 gånger innan det blir riktigt bra, men det är ju vattenbaserad färg så det luktar i all fall inte illa.

Stolarna vi hade med oss kom väl till pass när vi pasuade ute på uteplatsen och drack lite kaffe. Vovvarna fick finna sig i att vara fastbundna... Lexi fann sig väl tillrätta ;-)



Vi fortsatte sedan att jobba med lägenheten, men när klockan närmade sig 19.30 snåret så var sovrummet målat en vända, jag hade målat 1 fönster och 3 dörrkarmar och dörrar. Både T och jag var helt slut så det var  lika bra att åka hemåt.

Väl hemma blev till att sätta sig i trädgården och slappa... det var himla skönt att få sätta sig kan jag erkänna...

Min nya brödlåda hamnade på rätt ställe - den är bra mycket fräschare än den gamla... som åker i soporna nu ;-)




När Nalle käkat färdigt så förpassade han sig till mitt skrivbord, där han placerade sig i sin farvoritsovställning...



Hoppas Nalles fanclub är nöjd över lite Nallebilder ;-)

För min de så avslutades kvällen med en dusch eftersom jag kände mig otroligt smutsig efter att ha krypit runt i en lortig lägenhet... nu ska jag kolla på lite film och passa på att måla mina tånaglar :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Fancluben har vaknat till sent om sider - mera Nalle på nätet!!! :)

2010-07-02 @ 00:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0