4/6 Fredag - Fredagsmys

Idag blev det bilen till jobbet :-). T hade pyst iväg jättetidigt eftersom de skulle iväg och fiska med jobbet. Så jag passade på att ta lite sovmorgon, inte mycket, men att få sova en timme extra på morgonen är värt hur mycket som helst när man är trött... ;-).

På lunchen så blev det en lånecykel så jag kunde ta mig till Coco Thai och käka lunch med vännen MK - det smakade bra och vi kunde sitta ute. Trevlig med god mat och trevligt sällskap.

Jobbade fram till 15.30 sedan blev det ett snabbt besök på Willys innan jag for hemåt. T hade precis kommit hem och skulle ut i skogen och plocka lite enris till öringen han fångat tidigare idag. Rökt öring är hur gott som helst :-).

Jag pausade en stund i trädgården, fikade lite och läste tidningen "Allt i hemmet" som kom med posten igår. Här gäller det att passa på att njuta av de vackra dagarna.

Till sist blev det dags att sätta fart och tog tag i stallsysslorna. Mockade, fyllde på nytt spån, fixad med vatten, och hästmaten. Hakade sedan på trailern på min bil så det var klart för avfärd. M1 och P kom vid 18.30 snåret och jag var då i full fart att ge dressyrsadeln en omgång med sadelsåpan och fixa fram ett rent schabrak.

Vid 19-snåret var pållan iordninggjort och klev snällt in i trailern. Lexi satt redan beredd i skuffen (luckan var öppen), så hon fick också följa med. Passade på att ta en promis med Lexi under tiden som M1 skrittade fram runt SM-banan. Lexi behövde få "lukta av sig" för att orka vara lugn i ridhuset.

Idag var Lexi jätteduktig. Först klarade hon av att sitta stilla i skuffen och vänta - med öppen lucka - under tiden som vi lastade ur Oktawai. Efter promenaden så var hon hon lugn i ridhuset, fanns sig bra i att ha "långtråkigt". Inget pipande och inget puttande på mig, utan la sig brevid mina fötter och var lugn...



Oktawia var idag på lite bättre humör än igår och galoppjobbet gick riktigt bra. Avskrittningen skedde ner till Rosta gärde och tillbaka - så det blev en lite promis till för Lexi. Så när vi kom fram till bilen så tyckte Lexi att det räckte. Nu ville hon hem och parkerade sig på sin plats och där satt hon och väntade tills vi var klara med lastningen av pållan.



Duktig lite vovve :-)

Väl hemma blev pållan omhändertagen och pållarna fick sedan sitt kraftfoder inne och när de käkat upp så fick de gå ut igen. Nu är det så fint väder så pållarna får i natt vara ute. Kvällshöt serverades ute till pållarna så de har nåt att knapra på under kvällen/natten.

Plockad iordning på alla prylar och mockade ur trailern. Sedan var det dags att gå in och varva ner. Blev lite ost och kex och till det lite Martini. Passade sedan på att titta lite på TV och surfa på min lilla laptop :-).

Nu kommer det inte hända så mycket mer idag, utan snarare att börja tänka på att ta en närmare titt på kudden.

Så detta är allt för idag.

/Lizzie




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0