15/3 Måndag - Ridhuset...

Efter helgens hagvila för Oktawia så blev det dags för lite motion. Tog itu med mockning och fix av hästmat direkt efter maten så jag kom iväg med Oktawia till ridhuset i vettig tid. Satt i sadeln kl 19:30!

Oktawia har ju fått vila i 3 dagar, så det skulle bli spännande att se vilket humör damen var på idag. Hon har ju en förmåga att ha åsikter om och när hon ska jobba ;-). Vill gärna knalla runt i sitt eget behagliga tempo och inte anstränga sig i onödan ;-).

Det gick bra att lasta idag. Både hemma när vi skulle åka och när vi skulle lasta av. Hon har haft en tendens den senaste gångerna att fullkomligt slänga sig ur trailern och då gärna vid sidan om rampen... skaderisken är då stor och det är inte så kul. Idag gick hon dock ur trailarn lugnt backand - skönt!

I ridhuset var det ytterligare ett ekipage som red på privatdelen, hon red lektion för privattränare, men det var inte något trångt och jag kunde koncentrera mig på min ridning.

Oktawia var för dagen helt otroligt samarbetsvillig och ambitiös :-O. Tydligen har hon mått bra av vilan ;-). Oktawia var inte ett dugg tjafsig, hon var mjuk och fin redan från början. Efter uppvärmningen så jobbade jag henne i trav under nedsittning på små och stor volter, och de små volterna (10-meters), kunde jag sitta och bara styra runt med höfterna - damen var SÅ lyhörd för små hjälper idag :-D. När det var dags för lite galopp så började jag med vänster galopp och damen gjorde en kanonfin galoppfattning och galoppen var bra redan från början, fin i formen och inga protester i form av huvudet rakt upp eller sparkar mot skänkeln! Det börjar kännas som om jag har en dressyrhäst *fniss*.

Tyvärr gick inte högergaloppen lika bra, men här kände jag att JAG inte alls satt lika bra... är ju ojämn när det gäller styrkan i kroppen och jag fick inte med min högra höft lika bra som den vänstra - så det var inte alls konstigt att Oktawia i detta varvet stod emot och sparkade mot skänkeln. Får jag bara ordning på min skröppliga kropp så blir det nog ordning på pållan :-).

Avslutade ridpasset med att göra några fina skänkelvikningar och sedan så fick det räcka för idag - red totalt 50 min. Var en lycklig och stolt hästägare efter ridpasset :-D. Dagar som denna är det himla kul att rida ;-).

Kom hem i vettig tid så jag hann göra klart allt med häst och stall och ändå hinna in till kl 21 när CSI började ;-). Avslutade kvällen med att titta på Medium - sedan blev det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0