18/3 Torsdag - Vår...

Nu kan man snacka om att snösmältningen och våren är på ingång. När vi kom hem från jobbet idag så är det värsta ismodden upp för vår backa så vi kom knappt upp med bilen. Men med tanke på hur fort det smälter så kommer modden snart vara borta. På min stallbacka var det is stora delar och helt bart på vissa delar. Dock så har jag numera svimmingpool framför stalldörren... Det halvmeter tjocka snötäcket på taket håller på och smälter för fullt... En strid ström med vatten rakt ner framför stalldörren... Ska nog försöka ösa bort lite snö i helgen, det ligger en stor snöhög nära stalldörren och den kan nog var bra att frakta undan - om det går... ;-). Kommer nog få ösa vatten också... Tur att det inte är så mycket tjäle i backen, förhoppningsvis så rinner smältvattner rätt fort ner i backen. Tyärr så innebär detta smältande av snö att det blir rätt lortigt... slut med rena fina hundar med andra ord ;-).

Fixade en kycklingrätt till middag och efter maten var det full fart ut till stallet där jag mockade och fixade hästmaten. Till kl 18.30 kom M2 och pållan blev iordninggjord för ett tur till ridhuset. Det var knappt att jag kom loss från gårdsplanen i ismodden, men till sist gick det... hm.. tänkte ju göra iordning 945:an till mig... men då får nästa vinter bli lite mildare. Denna vintern har ju 4-hjulsdriften varit nödvändig...

Pållan var snäll att lasta idag i alla fall och väl inne på ÖFK så var det lugnt i ridhuset. En ridskolegrupp på ridskoledelen, och så ytterliggare en privatryttare på den privata delen. Oktawia var till att börja med inte alls med på noterna. Mycket ovillig till arbete och stel och icke böjbar - och så det där med att galoppera under uppvärmningen - det hade hon mycket åsikter om... ;-). Men efter 30 minuter så slappnade damen äntligen av och det gick att jobba henne - även galoppen funkade alldeles utmärkt då. Det är bara att inse - hon är en ritkigt grinkärring innan hon kommer igång ordentligt. M2 var mycket nöjd med ridpasset som varade cirka en timme. Bra är att damen lossnar efter ett tag i alla fall och det går att jobba henne och att det då inte blir en massa tjafs. Vill ju komma hem med en lösgjord häst ;-).

Väl hemma var Otkawia mest intresserad av att få kvällsmaten serverad... men fick finna sig i att matte plockade bort utrustning och fixade klart allt innan maten kunde serveras. Lilla Bianca fick nöja sig med en snabb genomkoll. Sedan var det dags för mig att flänga in i huset för att kolla på Criminal minds.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0