19/3 Fredag - Sortering...

Gråruggigt väder har det varit idag - inge sol alltså, men plusgrader :-) snö och is smälter - det är huvudsaken. Tråkigt är att det blåser full storm ute, får se om jag klarar av att sova i natt. Kan vara lite svårt när hela huset skakar liksom ;-).

Efter en dag på jobbet med fullt ös så var det skönt att komma hem. Däremot så blev det ingen slapparkväll för mig... Har ju svårt att göra ingenting... då ska jag vara typ sjuk eller nåt ;-). Så efter att ha fått i sig lite mat och fixat klart mockning och hästmaten så gick jag in och började ett stort sorteringsjobb som faktiskt tagit hela kvällen.

Ut från min ena vindsgarderob kom 3 st 250 liters säckar med kläder. Här skulle det gås igenom ordentligt... Och det var faktiskt välbehövligt för jag hittade kläder som jag inte använt på 10 år och som jag nu kan ha. En hel del gamla vårkläder kommer jag i numera också. Att de är 20 år gamla och hyperomoderna är en annan femma *fniss*. Duger att ha hemma i alla fall. Sorterade upp mina gamla kläder i stl 46/48 så det blev en säck med sommarkläder och en säck med vinterkläder. Sedan blev det en hel säck med kläder som ska slängas, har lite kläder som jag kan ge bort till bättre behövande - de är hela och alltså synd att slänga dem bara för att de är för tok för stora för mig.

Alla kläder uppsorterade på sängen...



Hittade en hel del kläder som jag kan använda nu - de är inte med på bilden utan ligger i 2 högar i tvättstugan. Nackdelen med att ha kläder i vindsgarderob är "vindslukten" som blir... även om kläderna är rena så måste de tvättas!

Och som sagt... det som skulle slängas - hamnade på golvet! T fick nästan slag när han såg högen... han kan inte slänga någonting....



Men vad ska man ha trasiga och slitna kläder tilll - de tar bara en massa utrymme...

Känner mig jättenöjd efter sorteringen, nu har jag koll på vad jag har för kläder. Det får bli en tur till Ullared här längre fram i vår - behöver fylla på kläder som jag kan ha till jobbet och lite mer "snyggkläder". Mycket duger att ha till stallet... men det räcker ju inte, behöver ju se OK ut på jobbet också ;-).

Sorteringen tog 2 timmar, alltså försvann kvällen i ett nafs. Eftersom det blåser full storm såg gick jag ut vid 20.30 och kollade om pållarna ville komma in... de ville komma in ;-). Jobbigt att vara ute i stormen. Snön på stalltaket smälter i ett rasande tempo, har resulterat i en lite lätt svimmingpool framför stalldörren, men det rinner inte in i stallet i alla fall så det är bara jag som får hoppa lite för att inte bli så blöt om fossingarna. Vid dörren ut till hagen är det inga problem och det är skönt.

Har i alla fall bör jag få lite vårkänning inne i alla fall. För drygt 2 veckor sedan köpte jag krukor och några fröpåsar för att så lite kryddor. Nu har det börja hända grejer i krukorna, det växer :-)



Gräslök, persilja och basilika - trevligt med lite egenodlade kryddor :-).

Jo, just det. Har idag också haft ett trevligt telefonsamtal med en bilmeckare om gamla 945:an som står avställd och trasig. Bilen är ju gammal, men inte gått så långt och min fundering har ju varit om det är lönt att laga bilen eller om det är bäst att skicka den till bilhimlen. Bilmeckaren tyckte absolut att det var värt att lägga ner pengar på bilen och laga upp den. Kopplingen är nu och den har inte gått så himla långt. Ska jag köpa något liknande som rullar får jag hosta upp drygt det dubbla om inte mer än vad det kommer kosta att få igång på den jag har. Så gamla 945:an klarar sig ett tag till och kommer att lagas upp så jag har något att fräsa runt i ;-).

Nu ska jag i alla fall förpassa mig till vardagsrummet för att kolla på filmen som börjar på 5:an kl 21.30.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0