20/1 Lördag - vårdagjämning

Så äntligen! Vårdagjämning... är vintern äntligen slut nu?? Det har i alla fall i dag varit ett strålande väder, snötäcket skjunker ihop med ett rasande tempo och man kunde verkligen känna att NU börjar våren komma smygande :-).

Nackdelen med det starka solljuset är dock att man väldigt tydligt ser hur det ser ut inne i huset och mitt hus var i behov av storstädning... Blev ju ingen städning förra helgen och det straffade sig nu...

Jag började med att ställa tillbaka säckarna med kläder in i vindsgarderoben. Det som är för stort, men som ska sparas, hamnde längst in. Det som fortfarande är lite för litet hamnade i mitten - när jag gått ner 5 kg till så åker den säcken fram, är ju sommarkläder så det blir nog lagom att jag kan ha dessa kläder framåt sommaren. Den säcken som blev fylld med skräp hamnade längst fram. T och jag ska göra en gemensam insats och åka till ÅVC med en massa skräp. Vi har en hel som behöver rensas ut och kastas vare sig T vill det eller inte ;-). Man kan inte spara på allt - det har man inte utrymme för... 

Tvättmaskinen åkte på - hade en hel del kläder från vindsgarderoben som jag kan ha nu, men först ska jag tvätta bort vindslukten. Under tiden som tvättmaskinen gick så röjde jag upp i köket, T röjde upp i sitt TV-rum. Vi tillbringade hela fm med att hålla på med "plocket" - förstår inte att det kan ta sån tid :-O. För att inte få totalt nippran så gjorde vi ett längre lunchbreak och åkt ut till Marieberg, skulle kolla upp lite saker på Bausaus - hittade inte det jag skulle ha, men i stället så hittade jag lite billiga krukväxter :-). Under "plockrensningen" på fm så slängde jag 2 st döda blommor *harkel* så jag behövde fylla på med nya. 

De sålde Orkidéer till halva priset, 99 kr för höga med 2 stänglar, tidigare kostat 199 kr, så det var rena fyndet :-). Med hem fick en liten vårviva också följa med - behöver lite färgklickar så här i vårvintertid :-).

 


När vi var klara på Bauhaus så åkte vi iväg till Café Garden och tog en fika - kaffe och wienersemla för 32 kr - Örebros godaste och billigaste fika? Wienersemlan är i alla fall helt gudomligt god!



Efter fikat var det dags att åka hem och fortsätta med städningen... T började att dammsuga hela huset och under tiden han gjorde det så fixade jag mockningen av hästboxar och gjorde iordningen dagens hästmat. Var lagom klar med detta när det var dags för mig att moppa golvet och fixa toaletterna.

När moppningen av golven var klar och torra så gjorde jag en extra insats när det gäller köksgolvet. I köket har jag linoleumgolv och det var i stort behov av behandling. Alltså var det bara för mig att krypa runt på knäna och smeta Hårdglans... När det torkat så fick jag göra behandlingen en gång till, golvet var i stort behov av behandling med andra ord. Men sedan blev det bra :-) och förhoppningsvis så håller det sig fräsch ett tag nu.

När jag sedan var klar med all städning och mattorna var på plats, man känner sig så där jättenöjd som man gör när man slitit för att få rent och fint. DÅ fick jag nästan hjärnblödning.... mitt framför näsan på mig så hoppar gammel-Måns upp på kökssoffan och PISSAR ner hela VÄGGEN!!!! *GAH*.

Katten åkte ut fort som fan, nog för att han är gammal, men någon djävla måtta får det vara!!! Dynan och överdraget i soffan var bara att ta bort och in med alltihopa i tvättmaskinen och så fick jag fram med trasa och Ajax express igen och fortsätta med att torka... *morr*.

Det är uppenbart att nu när Måns är gammal så har han svårt att förstå anledningen till att gå på sandlåda... senil, eller???

Efter utbrottet på katten och svordomar över nerpinkad soffa så hann jag i alla fall utnyttja de sista solstrålarna... Hann inte med någon ordentlig ridning idag, så det fick räcka med en snabb promenad för Otkawia. På med träns på Oktawia och benreflexer så vi skulle synas om det skulle hinna skymma, kl 18.10 så gick vi iväg och det var himla skönt att komma ut en sväng. Otkawia tyckte också det var trevligt och klev på ordentligt, vilket resulterade i att matte också fick kliva på ordentligt ;-). Den turen vi gick tog 40 min att promenera, i höstas tog det 50 min och då var jag trött när vi var tillbaka. Nu orkade jag gå hela tiden ett riktigt högt tempo och jag var INTE trött när jag kom hem. Framför allt så verkar det som om mina tidigare problem med hälsporren håller sig på mattan. Det är skönt :-)

Efter promenaden så blev det i alla fall lite middag, mexikansk korvgryta blev det och det smakade bra, eller också var vi bara hungriga ;-).

Jag var inte helt klar med hushållsarbetet för dagen... hade en snygg liten hög med stryktvätt som jag tog itu med. Lika bra att få det gjort eftersom jag tvättat hela dagen idag och kommer alltså ha mera stryktvätt i morgon. Tog en timme, sedan var jag klar och resten av kvällen tillbringade jag i framför TV. Först kollade jag på ett gammalt avsnitt av kommissarie Lynley på 8:an och sedan blev det Brottskod försvunnen innan det blev en djupdykning ner i sängen.

Det var i alla fall himla skönt och välbehövligt att städa igenom hela huset. Men hur länge det är rent är en annan femma ;-). Djuren fäller vinterpälsen nu och så är det blött, blött, blött ute = leriga hundar och katter... Nåja, det är fint så länge det varar ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0