24/3 Onsdag - Hopplektion

Idag blev det ytterligare ett steg i rätt riktning mot att ordna upp livet. Hade ett bra besök hos Handelsbanken så nu byter jag bank och de fixar med allt, bytet, lagfart och lån. Allt ordnar sig och det känns hur bra som helst. T blev också nöjd över resultatet ;-).

Det är alltid skönt när saker och ting ordnar upp sig, nu kan man gå vidare med livet och förhoppnings utan allt för stora problem - skönt att slippa det ekonomiska strulet i alla fall ;-).

Planen för kvällen var annars att åka till ÖFK med Oktawia. Damen fick ju vila i går så idag behövde hon motion. M2 hade kollat med hopptränaren AE om det fanns plats i privathästgruppen och det gjorde det.

Efter matlagning och middag blev det alltså den vanliga rutinen, fixa mockning och hästmat, därefter fixa iordning pållan inför stundande hopplektion. Och kl 19.50 blev damen lastad och jag styrde kosan mot ÖFK.

Väl framme där så funkade det alldeles utmärkt att lasta av damen själv, så skönt att detta börjar funka. Eftersom träningen var i gamla ridhuset, så parkerade jag ju där. Oktawia var faktiskt lugn på en gång trots att det inte var den vanliga urlastningsplatsen. Skönt att hon börjat coola ner sig.

In i gamla ridhuset och här känner hon ju igen sig ;-). Privatgruppen som skulle hoppträna bestod för dagen av 3 ekipage och det var bra för Otkawias del eftersom det var ett tag sedan som hon var med på en hoppträning. Damen var lite spänd i början och ville inte alls galoppera, damen sprang mest runt med huvudet rakt upp, sänkt rygg och korsgalopp bak... dock så hoppar damen allt man styr emot även är hon kommer konstigt.

Oktawia tycker det är kul med hoppning i alla fall, även om det också är jobbigt, på slutet av lektionen så var hon jättetrött, men tog sig runt en bana och då såg det riktigt bra ut.  Så när hon väl slappnar av så funkar galoppen bättre. M2 var nöjd med dagens hopplektion i alla fall och AE tyckte Oktawia skötte sig bra. Även om damen i år blir 12 år så är hon ju som en unghäst att hoppa, det blir lite vingligt och damen får mjölksyra ;-). Publiken på läktaren upplyste mig om att det inte är en dressyrhäst jag har, utan en hopphäst *fniss*. Det var i alla fall en nöjd pålla som klev i trailern och vi kunde fara hemåt.

I morgon blir det matte som rider igen och på lördag så har vi träning för ÅE inplanerat...  har inte tränat sedan i december så det är verkligen på tiden :-O.

Filmade hoppträningen, men har inte hunnit lägga ut några filmsnuttar ännu, men det kommer!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0