5/3 Fredag - Mys i ridhuset

Idag har jag varit riktigt "fredagstrött", så min koncentrationsförmåga har varit lite upp och ner under dagen... men det var bara att kämpa sig igenom dagen och innan jag visste ordet av så var det dags att åka hem :-). På vägen hem så stannade vi till vid Apoteket - fyllde på förrådet med nässpray - förbannade envisa förkylning... :-(. Passade också på att lösa ut P-piller till katterna - nu ska det inte bli några mer kattungar på ett tag ;-).

Väl hemma så var det bara att "ladda om" och efter lite mat gav jag mig ut i stallet för att fixa mockning osv. När jag kom ut i stallet så funderade jag på vad min lilla shettisponny pysslat med under natten. Den lilla fröken har helt plötsligt fått för sig att börja gräva i sin box. Inte så bra när man har permanentbädd... Det såg ut som en jordfräs gått fram i Biancas box *suck*. Tog sin lilla tid att mocka rent och rätta till bädden... sabla busfrö! Otkawias box var för dagen lättmockad som tur var, så på en timme var jag klar med mockning och fixning av hästmaten. Jag hann till och med gå in och värma mig 30 min innan M1 och pappa P kom vid 19-snåret.

T hjälpte mig att haka på trailern och M1 gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass och så for vi in till ÖFK för vår form av "fredagsmys" ;-). Även grannen åkte in med sin kuse samtidigt som oss.

Oktawia skötte sig riktigt bra idag, funkade alldeles utmärkt trots att hon fått vila i 3 dagar. I och för sig så är hon ju i hagen hela dagarna och det är ju inte lätt att röra sig i snön där, så hagmotion har hon ju fått i alla fall.

M1 har ju lite problem me dett stukat finger, men ridningen funkade rätt bra ändå. Fick stanna vid ett tillfälle och stretcha ut fingret, Oktawia passade då på att spana efter grannens pålla ;-)



M1 tränade på övergångar och lite öppna, vilket funkade riktigt bra. Damen jobbade på bra, när hon inte tappade koncentrationen ;-) men var idag inge tjafsig i alla fall.



När damen koncentrerade sig på sin ryttare så skötte hon sig alldeles utmärkt ;-).

Vi var klara i ridhuset vid 21-snåret och idag gick det rätt bra att lasta Oktawia, hon har blivit lite trälig när grannens pålla är med, Oktawia måste hålla kolla på vart hon tar vägen. Idag så var det bara lite protester, sedan klev damen in i trailern trots att grannens pålla inte klivit in i sin trailer. Bara att traggla på och se glad ut. Till sist så kommer Otkawai att fatta att hon inte behöver hålla koll på vad som händer med grannens pålla ;-).

Efter att ha hjälp grannen med lastningen av sin pålla så kunde vi sedan åka hemåt. Var hemma strax innan kl 21.30 och vid 22-snåret var jag klar med allt i stallet och pållarna kvällsmatade och nattade.

Roligare än så här blev inte dagen idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0