9/3 Tisdag - Ridhuset

Efter en dag med full fart på jobbet och ett otroligt vacker väder, så var det full fart hemåt. Så skönt att komma hem och det fortfarande är ljust ute. Dagsmejan hade gjort sitt och kökstrappen är nästintill fri från snö och is :-).

Jag fixade med matlagning och vi käkade. Eftersom det var M2 som skulle sköta motionen av pållan ikväll vid 20-snåret ikväll så hade jag lite tid på mig att jobba åt Gränsbrytning. Det handlade om att göra ett par utskick via mailen, men det var bra att jag fick det gjort så Gränsbrytnings kunder inte behövde vänta.

När jag sedan var klar med mockning och fix av hästmaten vid 19-snåret så blev det dags att haka på trailern på bilen och plocka in pållarna till stallet. Skönt att det inte är så himla kallt, helt OK nu att göra iordning pållan utan att förfrysa fingrarna ;-).

M2 rider ju lektion inne på ÖFK på tisdagkvällar, så då gör jag iordning Oktawia och så åker jag in med damen till kl 20. För tillfället så har Oktawia börja trassla vid lastningen... *suck*. Nu har hon kommit på att hon kan gå in halvvägs för att sedan backa ut igen - sabla morrhoppa! Dock har hon god respekt för repet, så efter att ha viftat lite med det så insåg hon att det bara var att kliva in trailern och så kunde vi åka. Trist när bakslagen kommer gällande hennes lastning... men det är ju bara att traggla på och se glad ut.

Oktawia var för dagen inte på sitt allra bästa humör. Framför allt så har hon ju åsikter om detta med att galoppera eller inte ;-), men M2 är också envis så det var bara för pållan att galoppera - full fart framåt och så fick man strunta i formen!





Efter uppvämningen så var pållan fortfarande motvillig till arbete, var av modell stelopererad giraff, helt ovillig till att ta hjälperna, varken framåtdrivande eller mothållande hjälper var populära, men till sist så trillade polletten ner och hon "lossnade" och blev häst igen. Det är skönt att det funkar numera att rida igenom motsträvigheten.




När damen väl slappnade av så fick hon en helt annan trav och gjorde idag kanonfina skänkelvikningar. Finns hopp om dressyren med andra ord :-).

När vi skulle åka var det tjafs vid lastningen, men inte värre än att jag kunde lösa det med repet och damen klev på. När vi kom hem så gick det bra att lasta ur i alla fall - hon har haft lite väl bråttom de senaste gångerna, men idag klev hon ur lugnt och försiktigt.

Var klar med allt i stallet kl 22 - så jag hann nästan in till det att Cougar Town började :-). Sedan blev det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anneli Seilitz

Hej Lisbeth har hittat din blogg, roligt! Är allt är bra med dig och hästarna:) Hoppas att vi syns nere på ÖFK ngn dag, ska börja rida där ist underlaget i latorp duger INTE!!

Mvh Anneli S (från stallet i Latorp)

2010-03-10 @ 11:07:09
Postat av: Lizzie

Allt är bra med mig och pållarna :-). Det är jättebra att rida på ÖFK :-). Nyligen bytt underlag och personal sköter alltihopa - fungerar alldeles utmärkt :-). Underlaget på Lators Gård är ju rena katastrofen!

Vi ses!

2010-03-10 @ 11:33:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0