13/5 Torsdag - Spöregn

Idag är det Tysslingedagen - och som vanligt så SPÖREGNAR det... tur för alla utställare så verkade inte regnet skrämma bort besökare direkt... när jag åkte iväg till ÖFK med Oktawia på fm så var det full rulle på vår lilla grusväg.

Det var M1 som dressyrtrimmade Oktawia ett pass på fm idag. Oktawia var jätteduktig och börjar få till formen. Även om hon blev trött så jobbade hon på jätteduktigt.

Märks att damen blivit lite starkare för nu syns det skillnad i tempoväxling i traven. Även om Oktawia inte har någon waowtravökning så var det idag en tydlig skillnad mellan arbetstrav och en ökning :-)



Går åt rätt håll i alla fall :-)

Oktawia har ju utvecklats från ett totalt nervrak till en cool madame och visade att hon numera faktiskt kan stå stilla när ryttaren justerar på stiglädren ;-)



Även galoppen funkade jättebra idag. Hon orkar mycket mera nu, den är mer bärig och har ett tydligt svävmoment - för ett år sedan galopperade damen som en travare ;-) ben åt alla håll...



Var hemma igen vid 12.30. Pållarna förpassades sedan ut i hagen i spöregnet. Även lilla Bianca fick idag på sig ett regntäcke. Det var första gången hon hade det på sig ute och hon tyckte först det var lite äckligt att ha det på sig. Tittade förvånat på sig själv, men lät täcket vara ifred och började beta istället.

Jag fixade iordning lite soppa till lunch - behövde för att få upp värmen. Var helt sönderfrusen efter en timme i ett svinkallt ridhus...

Resten av em har sedan tillbringats med att kolla över hur många skåp jag behöver köpa till mitt kök. Bestämde mig för vilka varianter jag ska ha, skrev lista och så drog vi iväg mot Ikea. På vägen dit så stannade vi vid en av stationerna för Tysslingedagen, hos en granne som säljer lite plantor. Där köpte jag 3 tomatplantor, 2 löjtnantshjärta och 2 aklejor. Sedan blev det full fart till Ikea.

Väl framme vid köksavdelningen fick jag hjälp omgående och snart hade jag en plocklista i handen. Fick gå igenom hela varuhuset till plocklagret och vi var optimistiska och tog två vagnar.... de blev snart fulla med platta paket så jag beslöt att gå ut med det vi hade och sedan gå in och handla en gång till. Så ut och packa in allt i trailern och in en gång till. Fyllde ytterligare en vagn med platta paket och nu höll både jag och T på att avlida av värmeslag :-). Men till sist så var vi klara och alla paketet låg i trailern. Innan vi for hemåt så gick vi till Elgiganten, men det fanns inte många varor kvar av deras utförsäljning... Klockan var i alla fall mycket och vi for hemåt i stället.

Kl var 17 när vi kom hem så det blev till att fixa lite mat. Plockade undan lite i vardagsrummet för att göra plats för alla platta paketen...

Alltså dags att plocka rätt på shoppingen från Ullared... :-)

Lite prylar




Och så kläderna jag shoppade, 3 par capribyxor, 1 jeanskjol, 13 toppar och 3 st swegmarkbehåar :-)



Nu är det bara att vänta på lite varmare klimat... skulle ju kunna tro att istiden är på väg...

När jag fått undan allt i vardagsrummet så var det dags att ta itu med de platta paketen... Hästtrailer är bra till mycket ;-)



T lastade in paketet i hallen och jag förpassade paketen genom huset in i vardagsrummet. Efter ett sabla rantande fram och tillbaka genom undervåningen så var till sist alla paketen på plats inne i huset... *pust*



Den delen av köket som ska fixas är ju det som vi inte hann klart med förra året. Köksön och hörnet vid kylskåpet.




Efter att ha fått in alla paketen så var det bara att förpassa sig ut i stallet och fixa med mockning och hästmaten. Vet inte vad Oktawia lyckats med i natt, men hon hade rört till rätt bra i sin box och det tog tid att mocka den, blev bra trött också. Var klart till strax innan kl 20 och då blev det en stund framför datorn och sedan soffan och TV:n.

Nu ska jag förpassa mig ut igen och plocka in pållarna för kvällan. Har nog 2 blöta regntecken att hänga på tork också innan kvällsmaten serveras.

Mycket mer än så här lär inte hända idag i alla fall. Blir nog TV:n kort stund när jag är klar med pållarna, för övrigt så blir det nog en tidigt kväll... är trött...

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0