14/5 Fredag - Semester men inte ledig...

T jobbade idag så jag hade huset för mig själv idag och jag satte fart direkt när jag väl vaknade :-). Tillbringade dagen med att plocka undan tvätt och prylar, damma, dammsuga hela huset, tvätta, ta rätt på ren tvätt och sist, men inte minst ta rätt på stryktvätten. Hade alltså att göra precis hela dagen, bara stryka tog mig 2 timmar *urk*. I och för sig så gjorde det ingenting att jag hade att göra inne, för  ute var det ett riktigt pestigt väder - totalt spöregn! Till sist så var allt klart och det var lagom till att T kom hem. Fixade snabbt lite middag och så tog jag itu med stallet. M2 var inbokad för att hoppa Oktawia idag och skulle dyka upp frampå kvällningen. Det hade i alla fall slutat regna när jag höll på med mockningen, men jag hade inte tänkt på hur varmt det var, utan var klädd för det kyliga klimatet som var igår... höll på att dö av värmeslag för det var allt annat än kallt ute idag :-O.

M2 kom vid 18-snåret och pållan blev iordninggjord för ett pass med lite hoppning och så for vi till ÖFK. Väl där mötte M1 upp  :-).

Framridningen skedde runt SM banan, Oktawia lagom avslappnad ;-)



Till sist så bestämde sig damen för att hålla tungan inne i munnen ;-)

Värmen och regnet har gjort att det blivit hur grönt som helst :-) Fint är det nu!



Efter att värmt upp i alla gångarterna runt SM-banan så gick vi till hoppbanan för lite miljöträning - den var nämligen väldigt full med vatten - och mycke riktigt... Det tyckte Oktawia var tämligen äckligt... fick väldigt fina och höga benlyft ;-) där hon kunde komma undan från att klafsa runt i gegget - där smet hon förbi, men för övrigt så skötte hon sig bra. Hon gillar inte att bli blöt om fossingarna ;-).

Vi förpassade oss sedan till ridhuset för lite hoppövningar eftersom hoppbanan var så blöt. Vi använde det hindermaterial som fanns tillgängligt och fick ihop 3 hindr som kunde bindas ihop till en liten bana. Fredagsmys på hög nivå :-D



Oktawia skötte sig bra idag - hon tycker ju hoppning är skojsigt :-). Och vi avslutade efter 30 min hoppning - då hade damen gjort en kanonfin runda över hindren så då fick det vara bra.

Efter avslutat ridpass så klev damen snällt in i trailern och färden gick hemåt. Var klar hyfsat tidigt idag och hann in lagom till kl 21 så resten av kvällen tillbringades i soffan, där jag käkade ost och kex och kollade på film.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0