1/5 Lördag - Tävlingsdebut!

Kl ringde 05.00... min kropp protesterade... snoozade 10 min men sedan var det bara att kliva upp och ta sig ut till stallet för att mata pållarna. Jag var oerhört tacksam över att ha stallet hemma en dag som denna... inte behöva kliva upp ännu tidigare för att göra sig iordning och åka till stallet. Nu när pållarna käkade sin frukost så kunde jag själv gå in och duscha och fixa mig i ordning, ätar frukost osv utan stress. 06.30 kom M1 och P - är man hästmänniska så gäller det att vara morgontidig - i alla fall om man ska tävla... ;-).

Idag var det alltså dags för pållans tävlingsdebut i en riktig dressyrtävling. Tidigare har hon varit med på programridning och Pay & Ride, men nu var det alltså en lokal tävling och programmet LC:2 2008. Matte var sjukt nervös...tur att det inte var jag som skulle rida. Fullt tillräckligt att vara hästägare och hålla kolla på allt annat ;-).

M1 putsade pållan och hade fått knoppa om några knoppar, men tidsschemat höll och allt som skulle med packades in i bilen och pållan knallade snällt in i trailer och så kunde vi fara iväg. Vi hade nära till tävlingsplatsen... 5 minuters bilväg :-). Tyvärr var det inte så roligt väder... blåste fullständig storm och regnet hängde i luften. Inte skönt alls.

Väl framme så gick vi iväg och anmälde i sekretariatet. Pållan fick sedan lämna trailern och hon tyckte det var väldigt spännande. Damen uppförde sig väl. Inga problem att skritta runt med henne ute på gärdet vi befann oss på. Hon spejade och var lite taggad, men inte alls sådär superspänd och okontaktbar hon blev förr.

M1 gjorde sig ordning och skuttade upp i sadeln och började med att skritta runt på damen.



Vi gick snart till framridningen i förhoppning om att det skulle blåsa mindre, kaffe jag hade med mig kom väl till pass för mig och P. Vi behövde ha något att värma oss med ;-).

Oktawia skötte sig bra på framridningen. Fördelen med att starta först är att det är hyfsat lugnt inne på framridningen. Det var ett par ekipage som var lite stirriga, men Oktawia brydde sig föga utan verkade nöjd med tillvaron :-)



M1 red fram efter samma system som vid vilken annat träningspass som helst och det funkade bra för Oktawia. Blir tryggt och bra. Till sist så var det dags att gå in på dressyrbanan.

Här är länk till själva tävlingsmomentet!

Blev lite småmissar, men vi var jättenöjda med damen. Hon skötte sig bra och en första tävling är en första tävling - allt är miljöträning och någonstans måste man börja.

Oktawia verkade uppenbarligen väldigt nöjd med sig själv när de kom av banan i alla fall :-) Snacka om nöjd uppsyn ;-)



M1 var nöjd med dagens insats också. Ännu nöjdare blev hon när hon fick protokollet!!

Ekipaget red ihop 60 % och det är mer än godkänt för en första tävling och med tanke på hur pållan var i sin utbildning för 1 år sedan så var det mer än vad jag hade föreställt mig. Men så skötte hon sig bra också ;-).

Så utav 20 startande i klassen kom M1 och Oktawia på 9:e plats - Ingen dålig bedrift :-D. Matte är idag en mycket stolt hästägare ;-).

Vi åkte hem med pållan och plockade iordning på allt och släppte ut båda damerna i hagen. Jag gick in och käkade ett litet mellis innan jag åkte upp till tävlingsplatsen igen och kollade klart på klassen och början på nästa klass eftersom en kompis till mig startade precis i början. Sedan höll jag på att frysa ihjäl så det var rätt skönt att åka hem.

Väl hemma blev det lite lunch, sedan så softade jag i soffan en stund. Kände mig helt mentalt slut... ;-). Men det blåste fullständig storm ute så det var skönast att vara inne i stugvärmen. Vid 15-snåret så masade jag mig ut i stallet igen, nu för att mocka och göra iordning hästmaten. Pållarna fick sin em-mat och sedan var det dags att fixa käk åt mig själv igen. Förstår inte att man kan bli hungrig hela tiden ;-).

Efter middagen så blev jag lite rastlös. Plockade med lite tvätt osv, men hade ingen inspiration till att stryka. Det blåste fortfarande ute, men regnade i alla fall inte. Så jag kollade med grannen och vi tog en promis med våra jyckar fram på kvällskvisten.

Lexi blev så här lycklig över att matte tog med sig kopplet ut ;-)



Tänk att det är så kul att gå på promenad och Lexi tyckte att det var lite spännande att grannen med vovven Rambo följde med ut också. Ute på gärdet kunde Lexi gå lös... hon är ju hyfsat lydig...



Och Rambo visade att han kunde vara en riktig trevlig vovve ;-)



Det var i alla fall skönt med en promenad även om det blåste rätt rejält. När jag var hemma igen så var inte T hemma... han hade visst tagit sig en tur till Vintrosa på cykeln för att käka pizza... och så hade han köpt med lite ost hem... det slinker ju ner ;-).

Så nu är det dags att plocka in pållarna för kvällen. Ska sedan kolla på Kvarteret Skatan och käka ost, ska nog se om jag inte hittar något trevligt drickbart det hela också :-)

Men det blir i alla fall TV:n för resten av kvällen - inget mer spännande händer idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0