8-9/5 Sammandrag för helgen

Den här helgen har det varit totalt fullt upp!

Lördag morgon började hyfsat tidigt, upp kl 7 för att morgonfodra pållarna. Vid 8 kom M2 och så blev Oktawia iordninggjord för sin livs första Pay & Jump, som är en typ av klubbtävling i hoppning. En träningstävling helt enkelt. M2 skulle vara med i klassen 60 cm och tävlingen började kl 10. Detta är anledningen till den tidiga morgonen.

Väl framme vid Kvinnersta så fick Oktawia stå i trailern en stund, men när det började bli lite väl mycket hästar som trampade runt utanför trailern blev Oktawia superstressad så då fick vi lasta ur damen. Hon lugnade genast ner sig. Lite lätt spänd var hon, men inte rädd. Detta var första gången som vi var iväg på en hopptävling, även för M2, så vi hade ingen erfarenhet när det gällde tid för framridning osv. Nu är det väldigt svårt att avgöra tiden vid en Pay & Jump, men vi kunde konstatera att det blev lite väl lång framridning. Fördelen var att Oktawia fick bekanta sig med omgivningarna och hon verkade tycka att det var lite kul trots allt ;-)

I väntan på att få komma in i ridhuset för att få hoppa fram...



När M2 och Oktawai väl fick komma in i ridhuset för att hoppa fram så skötte sig Otkawia alldeles utmärkt och det trots att det var rätt rörigt. Inge tittig och brydde sig nada om de övriga hästarna. Till sist så blev det äntligen dags att ge sig ut på hoppbanan - och då var Oktawia jättetrött... men hon skötte sig bra ändå - rev nåt hinder eftersom hon hoppar flackt när hon blir trött, men hon tog sig runt och M2 var nöjd.

Så jag och Oktawia var hemma igen till 12-snåret och det var en mycket trött pålla som gick ut i hagen och käkade sitt em-hö. Bianca var jättebusig men fick inte fart på Oktawia ;-).

Em tillbringade jag sedan med att leka med min nya leksak. Det spöregnade ute så det blev till att fota inomhus... ;-)

Närbild på en Sainpaula



Närbild på en brukorkidée





En trött Kajsa



Fram på sen em/kväll så gav jag mig ut i regnet tillsammans med grannen och med i släptåg hade vi varsin shettis. Grannens är gammal härdad dam och hade en liten ryttare på ryggen. Bianca var väldigt busig och var ute och gick med sitt nya träns på sig för första gången. Hade satt en grimma över så jag ledde henne i grimman. Tränset var på enbart för att vänja henne. Hon tyckte inte alls det var kul med träns - försökte skrubba av sig det hela på mig hela tiden. Blev en liten promis på cirka 30 min och när vi var hemma igen så var det två svarta hästdamen som blev överlyckliga att se varandra igen ;-).

Strax innan 19-snåret så åkte vi in till stan en sväng. Äntligen var min gamla Volvo färdiglagad :-D. Så jag skulle träffa bilreparatören i stan för att hämta bil och betala klart reparationen. Bilen är lagad för en mindre förmögenhet - men är i princip helrenoverad :-). Bilreparatören tycker att min Volvo går hur bra som helst och ska hålla i många år till :-D. Även om den är gammal så har den inte gått långt... för att vara en gammal Volvo ;-)

Resten av lördag kvällen tillbringade jag sedan framför TV och vi kollade på en film.

Söndagen började också hyfsat tidigt. Kl 10 var vi i Fjugesta och hämtade hö. Hem igen med det och upp med det på höskullen. Ingen vila efter det slitet, utan bytte om och så åkte vi iväg till Marieberg. T har också upptäckt hur himla kul det är med digital systemkamera så han ville ha en egen. Blev ett besök på expert och när vi kom därifrån så hade han shoppat samma kamera som jag - men med en annan variant av objektiv.

Efter den shoppingen så for vi vidare till Kumla - det var ett tag sedan vi hälsade på T's gamla föräldrar så vi åkte dit och tog en fika och snackade bort en stund.

Väl hemma igen så testade T sin nya kamera - tänka vad kul man kan ha med en vuxenleksak ;-)

En nöjd T :-)



Sedan satte vi igång med operation storrengöring av varsin bil. Under tiden som T tvättade sin bil så passade jag på att måla klart sista kortsidan av hussockeln. Nu är det klart och blått blev det ;-) Men jag tycker det är rätt läckert ;-)



Sedan så tillbringade jag 3 timmar med att först tvätta min bil, sedan plocka ut en massa skräp ur bilen. Dammsuga hela bilen invändigt, och till sist torka rent bilen invändigt, alla plastytor och så fönstrena. Bilen var så in i helvete skitig så hälften hade varit nog!!! Avslutade arbetspasset med att vaxa bilen också, T hade ett kombinationspreparat djuprengöring - vax och det fick duga till min bil.

Var helt slut efteråt och nu har jag himla ont i axeln... blir så efter allt gnuggande... men jag är nöjd för nu är bilen ren :-).



Och Lexi är supernöjd med sin egen lilla hörna i skuffen. Ska leta reda på en hundbur som får plats i skuffen så jag slipper att hon river sönder allt när hon blir lämnad själv i bilen... hon gillar inte att bli lämnad själv nämligen...



När jag var klar med bilen så var det dags att ta itu med stallsysslorna. Så trots att jag enormt trött i armarna efter allt slit med puts av bil så klarade jag av att mocka, men det tog en stund... fixade hästmaten och så avslutade jag passet med att ta en tur i hagen och hälsa på pållarna.

Bianca blev extremt nyfiken på vad det var för skrot som matte hade mitt i ansiktet ;-)



Helst ville hon smaka på kameran ;-)

Oktawia brydde sig föga... hon hade ju hö att tugga på ;-)



Äntligen var allt jobb för helgen klart :-). Bilen är färdig, stallet är färdigt. Hussockeln är färdigmålat.

Jag ska nu softa en stund framför TV:n och så ska jag ladda in för morgondagen. I morgon ska nämligen jag och min kompis K åka med en bussresa till Ullared! Jag ska shoppa mig lite nya kläder så jag hoppas det har massor av snyggt att välja på ;-). Så i morgon blir det en lång dag! Åker från stan kl 6 och kommer hem kl 22... men vad gör man inte för en tur till Ullared ;-).

Nu är det soffan som gäller ;-) men först... en bild på en liten soffpotatis... Nalle :-)



/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0