20/11 Lördag - Hårt arbete...

Det blev ingen vilodag för mig idag, fast det hade jag i och för sig inte heller planerat. Utan planen för dagen innebar rätt hårt slit... Så jag satte igång direkt efter utsläpp av pållar och frukosten.

Idag var det dags att fixa iordning mina böcker. Kände mig så pass frisk att jag kände att jag skulle orka bära upp alla romaner... Mina gamla billyhyllor har gjort sitt och dessutom så står de förnära kaminen i kontoret. Så i somras köpte jag ett gäng begangnade billyhyllor i björk som förpassades upp till gamla TV-rummet. Tanken är att förvandla detta rum till mitt "bibliotek".

Att det sedan tagit ett tag att föränkra bokhyllorna i väggen och för mig att bli frisk nog att springa upp och ner för trappan en hel dag - det är en annan sak ;-). Men idag var det så dags!!

Billyhyllor innan jag började bära, fulla med böcker och annat skräp ;-) - notera de dubbla raderna med böcker...





Även en tredje billyhylla tömdes på romaner, det var 2 hyllrader med böcker, resten ska vara kvar i mitt kontor och hyllan ska också vara kvar.

Alltså har jag tillbringat dagen med att springa upp och ner, upp och ner, hur många gånger som helst idag. Tog en paus när jag tömt en bokhylla, satte mig vid datorn en liten stund och fikade. Passade sedan på att gå ut och fixa stallet, lika bra att få det gjort innan armar och ben skulle vara helt slut av allt bärande ;-)

När stallet var klart så fortsatte jag att bära böcker... T kom framåt em och tog rätt på sina uppslagsverk och lite andra böcker som var hans. Städade också upp bland en mass annat skräp som låg i bokhyllan. En del kunde slängas, en del var Thomas och lite ville jag spara.

Bärande fortsatte och vid 17-snåret var de flesta böckerna uppe. Ser rätt bra ut, eller hur :-). Ska bara införskaffa lite DVD-filmer också ;-)



Jag fixade sedan lite käk eftersom jag vid det här laget var utsvulten. T fixade sladdarna till billyhyllan som har vitrinhyllor och såg till att hyllan blev förankrad i väggen. När vi käkat tog T med sig lite prylar och åkte till lägenheten. Jag fortsatte att bära böcker och vid 19-snåret var jag äntligen klar. Fick upp alla böcker UTOM 2 st hyllplan som jag alltså får ha kvar nere i bokhyllan i kontoret. Nåja, alla böcker är nu nogrant sorterade efter bokstavsordning så det är ordning och reda.

På de 2 glashyllorna ska jag hitta nåt snyggt att ställa fram. Även dörrarna ska på, men jag hittade inte skruvarna idag...



En dag med hårt slit och det kändes i benen, men jag är nöjd. Skönt att få upp böckerna till det nya "biblioteket". Har lite mer pyssel som ska ordnas i rummet, sakta, men säkert får jag ordning hemma :-)

Kände mig i alla fall förvånansvärt pigg för att ha sprungit upp och ner i trappan hela dagen. Försökte softa en stund i soffan, men var lite speedad och hade svårt att gå ner i varv. Så jag passade på att gå ut och ta in pållarna. Det snöade fortfarande och blåste, så jag tänkte att de säkert ville komma in. Och det ville de ;-). Blöta täcken hängdes upp och pållarna fick lite hö att tugga på. Resten av kvällsmaten blir serverad senare i kväll.

Jag gjorde faktiskt lite ytterligare nytta. Hade lite påslakan som var i behov av strykning, alltså åkte strykjärn och strykbräda fram. Vips så var pålakana strukna ;-). Har även tvättat en del idag, som nu hänger på tork. Alltså kommer det snart mer stryktvätt...

Nu ska jag i alla fall ta lite glögg och försöka varva ner lite framför "Kommissarie Lewis" på 9:an. Mycket annat finns inte att kolla på ikväll...

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Waoow vilket slitgöra men det blir ju fint också! Kan du berätta hur man stryker påslakan :) ???

Mera Nalle förresten!

Fancluben

2010-11-21 @ 10:38:44
Postat av: Lizzie

Tackar!:-D

Stryka påslakan är inte svårt ;-), man drar strykjärnet fram och tillbaka över lakanet... Problemet brukar vara att man hittar på en massa annat att göra istället för att stryka ;-)

/Lizzie

2010-11-21 @ 11:29:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0