7/11 Söndag - SOL

Vaknade till en stålande soluppgång idag :-). Helt underbart även om det var minusgrader ute.

Dagen började i alla fall med en rejält arbetsinsats! Kl 10 hade jag bokat med min höleverantör, så strax innan 9.30 kom T och vid 9.30-snåret for vi iväg.

45 st hårdpackade höbalar packades in i trailern, det är drygt 500 kg hö och jag blev 1300 kr fattigare. Räcker ett tag tills det är dags för att hämta nästa lass ;-). Själva hämtningen av höt tar inte så lång tid eller är jobbigt, det tunga jobbet är att få upp det på hölofter. Det är där T kommer in ;-). Han fick göra en ordentlig arbetsinsats när han slängde upp 45 balar på mitt höloft där jag stod och packade balarna snyggt och prydligt.

Vi var klara med höjobbet vid 11.30 och då var vi hungriga. T fixade lunch, stekt fläsk, potatis och bruna bönor - det var ett tag sedan jag käkade detta kan jag säga.

Efter maten blev T trött och somnade på soffan (!). Jag gick ut i SOLEN - här gäller det att lapa sol så mycket det bara går... Något som Tussan verkligen tagit fasta på. Fönstret i hallen på övervåningen befinner sig ju i söderläget - det uppskattades...



Jag passade i alla fall på att mocka boxarna och fixade iordning pållarnas mat. När stallet var klart så hade jag ingen lust att gå in, utan jag tog krattan och gjorde en insats.

Mycket löv har jag, men efter en timmes krattning så hade jag fixat stallplanen i alla fall - ser lite trevligare ut när löven är upptagna. Jag gick in och fick fart på T så han fick lite sol på sig också. Lövhögarna blev således upptagna ;-)



Passade också på att gå runt en sväng i trädgården och jag har fortfarande blommor som står emot kylan ;-)

Oktoberaster



Även gul nunneörten har överlevt fram tills nu :-)




En som också står ut med kylan idag är Lillan - men så har hon också fått en nytt fint täcke av husse. Med reflexer så hon syns när det blir mörkt ;-). Lillan gillar sitt nya täcke ;-)



När vi inte orkade vara ute längre så fick T för sig att han skulle åka till Mediamarkt för att köpa batterier. Jag hängde på eftersom jag har presentkort på kaffebryggare där. Ska ha en speciell som var på rea nu. Tyvärr var alla slut, så jag fick åka i ogjort ärende. Men batterier blev det.

Resten av kvällen har jag grejat inne. Numera är högen med stryktvätt borta :-O Helt fantastiskt - tog en stund, men skönt att få undan den. Tills nästa omgång kommer... ;-)

Jag har också hunnit jobba ett par timmar åt Gränsbrytning under kvällen, innan det var dags att plocka in pållarna för kvällen. Fick lägga på ett tjockare täcke på Oktawia för hon frös lite. Lär ju inte bli varmare under natten så det var bara att plocka fram täcke modell tjockare och lägga på. Det fick blir helly hansen täcket. Fult som stryk - men värmer bra ;-).

Avslutar kvällen med att kolla på en gammal Beckfilm på TV, men nu är det snart dags att gå och lägga sig.

Kan meddela Nalles fanclub att Nalle är skitsur på matte. Nalle har varit i rejält slagsmål och är sönderbiten både här och där. Därför får han inte gå ut, utan ska vara inne och krya på sig.

När Nalle är sur på matte duger det inte att ligga i soffan... nä, då kryper man in och gömmer sig någonstans där man får tjura i fred... typ sängbordet i gästrummet...



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0