10/10 Söndag - Målning

Äntligen blev det lite målning igen.... Känns ju lite hopplöst att aldrig bli klar med rustningen. Har ju hållit på och grejjat sedan i maj och det märks... är lite rörigt hemma eftersom jag bara flyttat runt med prylar och möbler och behöver bli klar nu för att få lite ordning.

T dök upp tidig fm och vi satte igång med hallen direkt. När hallen var målan första omgången så käkade vi lite lunch och sedan så åkte vi iväg till Marieberg, först till Grizzly och kollade på klätterställning till katterna och så till Djurens center och där hittade T en klätterställning som var lagom stor till lagom pris :-). Vi tog sedan en sväng till Café Garden och det blev en räkmacka och kaffe. Smakade bra :-). Vi åkte sedan till lägenheten för där finns ju bredband som är avsevärt snabbare än mitt ADSL... *harkel*. Så videofilmen från gårdagens Pay&Ride om 3 min tog endast några minuter att ladda upp istället för ett par timmar som hos mig...

Så för er som är intresserade så finns gårdagens ritt att se här:
 
http://www.youtube.com/watch?v=RKx1m5YnEhk

När vi var klara med uppladdning, lite kaffedrickand och fjäskande av kissen Missan så for vi tillbaka hemåt och tog itu med målningen. Efter första omgången målarfärg på tapeten så såg väggarna bra ut. Det är under trappan som jag behöver pilla bort en luftblåsa som bildats under tapeten och spackla lite ytterligare. Men de övriga 3 väggarna var helt OK för ommålning så det fixade T under tiden som jag fixade stallet så det skulle vara klart innan M1 och P skulle komma strax efter 17-snåret. På schemat idag stod det löshoppning mellan kl 18-19 inne på ÖFK. Hann få klar med mockning och även käka ett par mackor så jag skulle orka med resten av kvällen ;-).

Innan T åkte till lägenheten så följde han med ut till sadelkammaren och hämtade Jake - Missan ska få en kompis och T ville ha Jake. Kommer nog bli jättebra. Jake är ju en sötnos :-)



Ensam kvar med mamma är än så länge Elwood - han lät sig dock väl roa sig av tofsen av en piska ;-)




När vi kom in till ÖFK så fick Oktawia vara lös under tiden som vi byggde upp en löshoppningsbana om 2 hinder och infångar. Oktawia gjorde inget större väsen av sig, utan stod mest och sov... rörde lite på sig när P började veva runt med plastremsan som skulle ramade in banan. Då tyckte hon att det blir besvärligt, men bara så mycket så att hon skrittade iväg en bit ;-)

Oktawia fick sedan skritta genom banan utan bommar, sedan fick hon värma upp i trav och galopp. Sedan blev det trav över markbommar, vidare med löshoppning över 1 hinder och sedan 2 hinder.

Under tiden som vi grejjade med banan så passade Oktawia på att vila ;-)



Ingen risk att hon hetsade upp sig i onödan direkt ;-)

Oktawia fattade i alla fall snabbt vad det var hon skulle göra och nu börjar hon få ordning på benen också ;-)

Lite löshoppning: http://www.youtube.com/watch?v=_T_SLPbTo5g

Så undan med allt hindermaterial och hem med pållan. Var klar i stallet strax efter 19.30 så hästarna fick stå inne resten av kvällen - fick lite hö i väntan på kvällsmaten.

Jag själv gick in  och kollade upp hur hallen såg ut. T målade ju omgång nr 2 åt mig och han har gjort ett bra jobb :-)



Resten av kvällen har jag laddade upp film och foton, pratade lite med T och så blev det soffan med datorn i knät och Indiana Jones på TV:n. :-)

Det är allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0