12/10 Tisdag - Ridhuset...

Har varit en del att tänka på idag. Min svärmor dog i morse. Även om det var väntat då hon var gammal, så är det ju naturligtvis sorgligt. T har av naturliga själ inte jobbat utan tillbringat dagen med sin pappa och syster.

För min del så var jag i alla fall tvungen att fixa Oktawias motion. Alltså full fart när väl var hemma efter jobbet.

Fixade först iordning en kycklingrätt som skulle in i ugnen och under tiden den stektes så var jag ute i stallet och fixade mockningen. När jag var färdig med mockningen så var maten färdig, bara att sätta sig och käka :-).

Vid 19-snåret var så dags att plocka in pållarna. Som tur var stod de precis utanför dörren, så jag slapp leta efter 2 svarta hästar i mörket.

Oktawia blev iordninggjord och det gick bra att lasta. Så himla skönt att jag kan lasta damen själv nu, och det in i en mörk trailer. Alltså behöver jag inte hålla på och krångla med att slå på tändningen på bilen för att få igång lyset inne i trailern.

Väl framme vid ridhuset gick bra att lasta ur och vi gick i ridhuset. Av med Oktawias täcke och så skulle jag studsa upp i sadeln... studsa och studs är väl kanske att ta i ;-). Nu är det ju så att vintern 1989 cyklade jag omkull, cykeln for åt ett håll och jag åt ett annat. Tyvärr var mitt vänstra ben fast i cykeln och knäleden fick sig en sabla smäll.

Jag har ingen vilovärk i knät längre, men det största problemet är att jag har ärrbildning som hakar i när jag böjer ihop benen och sedan ska räta ut benet.

Detta gör att jag har svårt att gå uppför trappor, ta mig upp när jag suttit på huk, och sitta upp på en häst utan pall - det är bara att fetglömma.

Därför behöver jag en pall eller stol att kliva upp på för att sedan kunna ta mig upp på hästryggen. Ve och fasa så fanns det inte tillstymmelse till någon pall i ridhuset... En snäll klubbkamrat gick runt och letade efter något att kliva upp på och hittade en liten kloss. Den var bara 2 dm hö så klubbkamraten fick också vara en gentelman och ge mig en puff i rumpan. Då lyckades jag komma upp i sadeln - man tack L för hjälpen. Annars hade ridpasset inte blivit av . Får nog hädanefter släpa med mig en pall för att vara på den säkra sidan när det gäller uppsittningen :-)

Själva ridpasset gick bra. Oktawia skötte sig bra och jag var för dagen inte så extremt stel. Det var under galoppjobbet i höger varv som jag kände att jag inte hade kroppe helt med mig... galopp i vänster varv funkar bättre för då kan jag slappna av och sitta med i rörelsen. Nåja bara att fortsätta träna och se glad  ut.

När jag började ridpasset så var det fullt ös i ridhuset, och när jag var klar så var jag själv. Funkade finfint för Oktawia. Hon har koll på att hästar lämnar ridhuset, men hon flippar inte ur längre.

Gick bra lasta och åka hem med pållan. Pyssel i stallet och sedan fick pållarna sitt kvällshö. Satt sedan en stund i sadelkammaren med en väldigt kelsjuk kattunge. Blev alltså kattungegos till ljudet av hästarns tuggande av hö. En rätt rogivande stund, men även jag måste ju sova. Alltså fick pållarna sitt kvällsfoder och stallet släcktes för natten.

Letade rätt på vovvarna som var ute och busade. Det är dags att leta rätt på Lillans täcke för nu är det bra kyligt ute på kvällarna. Tyvärr så hittar jag inte hennes vintertäcke - har ju inte bästa ordningen efter allt rustande... Hög tid att komma i ordning med andra ord. Får se hur långt jag kan hinna i helgen!

Hur som helst, nu är det i alla fall dags för mig att förpassa mig till sängen så jag inte är allt för trött i morgon.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0