17/10 Söndag - Förkylningens grepp...

Ytterligare en natt med dålig sömn. Nu har hostan satt igång också och har vaknat ett antal gånger pga pipiga luftrör och slemhosta. Kravlade mig i alla fall ur sängen och kunde ta mig ut till stallet för att släppa ut hästarna. Var i alla fall tvungen att kliva upp pga hostan.

Tog det lugnt till att börja med. När man är förkyld så orkar man inte jobba speciellt snabbt så att sägas. Och innan T kunde börja sätta upp golvsocklarna i hallen så behövdes det dammsugas. Huset var i stortbehov av storstädning över huvud taget.

Så sakteliga fick jag i alla fall damningen avklarad. Snabbt gick det inte, men T fixade i alla fall dammsugningen åt mig. Det var jag glad över för den hade jag aldrig fixat själv. Det var fullt tillräckligt att moppa golven... Men till sist var allt klart och T kunde såga till golvsocklar av det material jag hade kvar från övervåningen. Behöver köpa till lite, men det mesta blev klart. Jag plockade iordning på de prylar som jag ska ha i hallen. Dessa prylar har legat i mitt vardagsrum så när de hamnade på sitt rätta ställe så såg hallen ur som en hall brukar göra ;-)




Fick ju fram lite golvyta i vardagsrummet som nu blev ordentligt dammsuget. Utom där Nalle låg och sov...



Nalle var på fm idag uta och slog *suck*. Kommer in och trampar runt i huset med en rejält blodig tass. T och jag hade att göra innan vi fick tag på honom och framför allt fått bort allt blod. Nalle tyckte inte det var så där jättelattjo att så framtassen avspolad. Visade sig att han hade ett bettsår. Detta blev rengjort och så fick Nalle vara inne resten av dagen och vila ut.

När jobbet inne var avklarat så var det dags att ta sig ut i det vackra vädret. Kolla in vad pållarna höll på med i hagen. Där var det fullt ös...





När pållarna busat klart så tyckte de att det var dags att gosa lite med matte ;-)



Jag förpassade mig sedan in till stallet. Passade på att gosa lite med Elwood. Söt som socker och till salu ;-)



Innan jag tog itu med mockningen så hjäpte jag T att ta fram vinterdäcken till trailer och min bil.

 

Under tiden som jag sedan fixade med mockningen så fixade T byte av däck. Tack för det - skönt att kunna åka säkert! Man vet ju aldrig när halkan slår till.

När jag var klar med mockningen så gick jag in och lite snabbt fixade jag iordning ungspannkaka. Under tiden som den var i ugnen så passade jag på att fixa med Oktawias motion. Eftersom jag är förkyld fick det bli longering idag. Det var bra för jag såg verkligen skillnad sedan jag longerade pållan sist. Damen har musklat på sig! Måste nog kolla över Oktawias täcken för hon har musklat på sig över bog och bringa. Men det är kul att träningen ger resultat :-).

När jag var klar med Oktawia så var maten klar och T hade dukat. Smakade bra med med mat efter en dag som denna :-).

När vi käkat klart så samlade T ihop sina kissar och åkte till lägenheten. Jag tillbringade resten av kvällen med att jobba åt Gränsbrytning. När jobbet var klart så gick jag ut i stallet och fixa klart maten till pållarna. De fick sin kvällsmat och så var det natt för pållarna. Själv förpassade jag in i huset och soffan för att kolla på Miss Marple.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0