26/10 Tisdag - Vacker väder...

Eftersom fototävlingen evin pågår så släpade jag med mig kameraväskan tilll jobbet. Det visade sig framåt dagen att det blev ett riktigt vackert väder. Så på lunchen passade jag på att gå ut en sväng och fota lite. Jag har inga stadsbilder till tävlingen och tänkte att nåt finns det ju alltid att fota ;-)

Och det var ju bara att gå ut på gatan ;-)



Det var himla skönt att ta en kvart runt huset och få lite luft. Om sedan bilder är användbara till tävlingen - det visar sig :-).

Efter en dag med fullt ös på jobbet så var det skönt att åka hem, inte för att det blir någon vila hemma, men skönt att göra andra saker.

Hemma så var det lite fix inne innan jag drog på mig ridkläderna och förpassade mig ut i stallet. Målet var att vara klar med ridning och inne till kl 21, men jag insåg snabbt att då skulle jag få stressa ihjäl mig. Så jag la ner det målet. Stallet och hästen fick ta sin tid helt enkelt.

Fixade med mockning och hästarnas mat, tar ju en timme ungefär när jag inte stressar. En bra timme att rensa skallen ;-). Undertiden som jag höll på i stallet så for vovvarna runt ute och busade som vettvillingar. Lillan i sitt täcke - då går det bra att vara ute nu när det är runt nollan i temperaturen.

När stallet var klart så var det dags att ta in pållarna. Idag var det inte alls svårt...  det var i andra änden av hagen och jag såg inte röken av några svarta hästar i mörkret... Men när jag skramlade med lite kraftfoder i dörröppningen så hörde jag hur det dundrade till ute - båda pållarna kom i full galopp... och full fart in i sina boxar. Hungriga små djur ;-).

Så - in med vovvarna och ett toalettbesök för matt. Nu var det dags att fixa iordning pållan för en tur in till ridhuset :-). Huruvida det skulle gå bra att rida eller inte, det var en annan sak. Kände mig tämligen stel och hade ont i ryggen.

Började bra i alla fall. Inga problem att fixa iordning pållan och stoppa in henne i trailern. Så SKÖNT att kunna lasta henne själv utan problem :-D. Samma sak när vi kom fram till ÖFK, pållan klev snällt ur trailern och vi gick in ridhuset.

När jag väl satte mig i sadeln så kände jag att min kropp protesterade väldigt mycket... mitt gamla diskbråck gör sig påmint mellan varven. Kände mig också extremt stel i hela kroppen - knappt böjbar över huvudtaget... men, men lite motion är ju aldrig fel och jag tänkte att jag fick väl anpassa ridningen efter smärtan i ryggen.

Det som är värst när jag är stel och känner av rygger är ju just att jag inte är smidig för fem öre och att koordinationen är totalt bortblåst - rider som en kratta alltså. Tyckte synd om min stackars häst så fick släpa runt på sin gamla osmidiga matt... Jag kämpade i alla fall på och försökte verkligen koncentrera mig på att hålla iordning på kroppen. Pållan är känslig och gillar inte att ha en ryttare som är överallt på ryggen ;-).

Hur som helst, red fram ordentligt - mer för min skull än för pållans skull - och helt plötsligt kände jag att smärtan började avklinga! Ju varmare jag blev, desto bättre funkade kroppen. Så idag kunde jag träna på galoppjobbet och kroppen funkade riktigt bra :-D. Pållan skötte sig kalasbra och jag fixade att sitta avslappnat i både vänster och höger galopp. Och jag fixade att hålla pållan i en bärig galopp mer än ett varv på volten - det kändes jättekul :-). Även mina stackars luftrör funkade hela ridpasset - finns alltså hopp inför lördagens träning ;-)

Kort sagt - idag var det jättekul att rida och pållan var värd sin vikt i guld :-D.

Var hemma igen vid 21.30 tiden med en trött pålla och trött matte. Så kvällen avslutade med mys i stallet och sedan en liten stund framför TV:n för att gå ner i varv.

Det var allt för idag - i morgon väntar en begravning...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0