30/10 Lördag - Fullt ös...

Efter att ha käka frukost och tagit det lite lugnt en stund, så satte jag fart. 

Under förmiddagen hann jag med att röja upp i köket, det tog en stund´*harkel*. Allt plock tar ju hur mycket tid som helst. Men till sist så var den rena disken inne på rätt plats. Den smutsiga disken i diskmaskinen. Spisen ordentligt rengjord, diskbänk likaså. Även arbetsbänk och köksbord rensades på skräp och torkades rena. Avslutade det hela med att fixa lite hallowenmys i köket :-)



Jag fortsatte sedan städjobbet ut till kattrummet. Klätterställningarna fixades och alla sandlådorna tömdes och fick ny sand. Till sist fick golvet sig en omgång. Kissarna såg inte så nöjda ut när jag höll på... berodde kanske på dammsugaren ;-).

Lagom när jag var klar så kom T. Han hade med sig en stor låda till Kajsa. Trots att jag försökt ge henne p-piller så har hon lyckats bli dräktig och börjar se ut som en fotboll... så hon och lådan blev förpassad upp på toaletten. Där får hon vara ifred när hon får sina bebisar.

Vi drack kaffe och sedan åkte vi till Hööks. Jag var i stort behov av nya ridbyxor, tyvärr har jag gått upp i vikt sedan jag började med medicinen för ansiktsneuralgin. Så det behövdes en storlek större på ridbrallorna. Det blev också boots till pållan och westernrep.

Hemma igen så blev det soppa och kaffe. Behövde lite energi innan det var dags för dagens dressyrträning. För att se representabel ut så putsade jag ridstövlarna. Sedan full fart  ut i stallet. Fixade sadel och träns så de också var representabla. Därefter var det dags att ta itu med pållan och så iväg till Lindhsstall.

Vi har aldrig varit i Lindhstallets ridhus tidigare. Det var jättefint ridhus och pållan skötte sig bra när vi kom in. Ingen stress och. Det var första gången jag skulle träna för B-tränare HW, så jag var lite nervös. Red fram en halvtimma innan det var min tur. HW tog lite bakgrundsfakta och jag berättade att jag har problem med stel och sned kropp. Inga problem, fick börja med att rida lite i skritt och trav så hon fick titta på oss. HW konstaterade snart de största problemen. Jag rider med alldeles för långa tyglar, så de glappar. Gäller främst höger tygel. Pållan har en stark vänstersida och svag högersida, dessutom är hon lite lat och vill trava runt i sitt eget lite behagliga tempo. Direkt fick vi lägga upp ett högre grundtempo på pållan än vad jag är van att rida i och vad hon är van att gå i. Slet som en slav, min ridkondis är inte den bästa och efter halva ridpasset hade jag blodsmak i munnen men det var bara att kämpa på ;-). I vänster varv fick jag jobba damen med att ha henne rak i halsen eller utåtställd. I höger varv så var det mycket jobb med höger skänkel (som jag har nedsatts styrka i.... ). Men när den 30 min långa lektionen var slut (och jag var slut). Så hade vi fått ordning på lite prylar. Jag vet nu vilket jag tempo jag ska rida i för att få pållan fram på bettet *pust*. Sedan ska damen lära sig att gå i ett högre tempo... får väl se hur det går. Idag var hon i alla fall jätteduktig och tjurade inte ihop trots kraven på det högre tempot. Ska också försöka komma ihåg detta med kortare tygel. Någon gång borde jag ju lära mig. Behöver också komma ihåg att räta upp mig, fattar inte farför jag hela tiden ska tippa framåt... och värre blir det ju när jag är trött... då far jag ju runt i sadeln som en klick smör på en het potatis ;-). Mycket att jobba på är det i alla fall

Trötta och nöjda for vi sedan hemåt. Väl hemma fick Oktawia stå och torka med täcke på under tiden som jag mockade hennes box. Hon var sedan lagom torr och jag kunde borsta av henne.

Kvar var det sedan Bianca. Först mockning av box och sedan borstning av Bianca. I morgon är det utställning så hon fick sig ordentlig omgång med borstning och pälsglans i sin tjocka svans. Helt omöjligt att reda ut den annars.
Egentligen ville  jag nu bara hoppa in och slappa i soffan, men hade inge nässprya hemma - total kris. Alltså blev det en snabb sväng in till stan. Lite ost och kex följde med hem också,

Kvällen avslutades alltså med ost och kex framför kommissarie Frost.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0