5/10 Tisdag - Till sist lite ridning

På fm idag hade ett typ av "brainstormingmöte" och jag var rätt trött resten av dagen, märks att jag inte är så pigg i huvudet som jag inbillar mig, nåja det går åt rätt håll i alla fall.

Efter jobbet blev det lite lätt shopping på Willys och så for jag hemåt för att fixa till lite middag. På vägen hem så ringde grannen och undrade ifall jag saknade en katt. Det gjorde jag. Kalle har varit borta sedan i söndags.

Åkte hem till grannen eftersom de hittat 2 katter döda och mycket riktigt. En av dem Kalle och den andra var deras. Det konstiga var att katterna låg på samma ställe och det var inga synliga skador på dem. Mycket skumt, mycket katter har det försvunnet både för mig och för grannen och det finns ju grävling och räv i närheten, även lodjur. Men då borde katterna vara bitna... nästan så man börjar fundera på om de blivit förgiftade av nåt. Skumt är det i alla fall. Tråkigt med Kalle, men skönt att hitta honom i alla fall.

Väl hemma så kom jag lagom hem för att se solen smyga ner förbi bakom mitt stalltak... nu går det snabbt med solnedgångarna...




Fixade till sist käk till mig, pasta med lättstekt paprika och lök, serverat till lite parmaskinka. Nyttigt och gott - och endast 390 kcal :-)



Efter matet var det bara att ta itu med stallsysslorna, mitt mål var ju att komma iväg till ridhuset i vettig tid... Vill helst vara hemma och klar till klockan 21, men schemat sprack. Orkade helt enkelt inte stressa. Matlagningen fick ta sin tid och så ville jag ju äta utan att kasta i mig maten. Mockningen av hästarnas boxar tog också sin lilla tid idag - men jag hann i alla fall ta in pållarna innan det blev totalt kolsvart ute, men det var knappt. Det går snabbt nu med det analkande mörkret.

Under tiden som jag höll på med mockning och fix av häst så var vovvarna ute och roade sig i trädgården. Lillan är inne i en bra period med sin artros i ryggen så de busade hej vilt. Skönt med stor trädgård ;-).

När jag lastade 19:45 så var det i alla fall kolsvart ute, men Oktawia klev snällt in i en svart trailer och så kunde vi åka in till ridhuset.

Under ridpasset edag så var matte extremt stel, och blev rätt låst i mina händer. Tur man har en häst som visar sitt missnöje direkt ;-). Bara att korrigera händer och sits så pållan blev nöjd och jobbade på. Oktawia behöver ju rätt lång framridning innan det går att kräva något av damen - matte behöver också lång framridning för att den gamla kroppen ska vakna till liv - passar ju bra ihop med andra ord ;-). Vi var ungefär samspelta när vi det var dags att börja galoppera lite - så idag funkade galoppen faktiskt riktigt bra. Då kunde jag börja slappna av och när jag slappnar av så slappnar ju pållan av ;-). Så till sist hade en gammal stel matte lyckats få svarta damen lösgjord och avslappnad - tur att det var dags att avsluta ridpasset då ;-). Blev ändå cirka en timme i sadeln och jag jobbade pållan rätt mycket i skritt i början. Jag är inte bra ifrån min förkylning ännu *suck*.

När jag skulle åka hem så blev jag imponerad av Oktawia. 2 st andra tjejer lastade in sina 2 pållar i samtidigt, i en trailer som stod parkerad precis brevid min. Oktawia blev lite fundersam, ville ju helst följa efter de andra hästarna. Men klev snällt in i sin egen trailer när jag smackade lite, stod lugnt kvar i trailern när jag gick ut och stängde luckan :-). Med tanke på att Oktawia inte gick att lasta för 1,5 år sedan utan att man backade intill stalldörren så kan jag nu inte bli annat än supernöjd över att detta med lastningen inte längre är något problem.

Var hemma igen vid 21.45-snåret och både jag och häst var lite trötta, vi gäspade väl ikapp när jag fixade iordning henne efter ridpasset ;-). Kvällsmaten serverades pållarna och jag själv kunde förpassa mig in i huset och så småningom ner i sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0