16/9 Torsdag - Full rulle

Lyckades hålla hjärnan igång idag, trots smärtgenombrott i panna och tinning hela dagen idag. Lite sådär småilningar som var lite lagom irriterande. Men det kändes ändå bra att få igång tankeverksamheten lite och att jag inte var lika trött idag som jag varit tidigare i veckan. Dock fortfarande seg på morgonen.

Efter jobbet så åkte jag iväg till T och lägenheten en snabbis. Han hade varit ute och fiskat med jobbet och dragit upp en jätteforell på dryga 5 kg. Omåttligt stolt var han och ville naturligtvis bli plåtad med sin fångst ;-). Snabbt blev T och firre förevigade och sedan kunde jag fara hemåt.

Idag var det full fart när jag kom hem. Direkt när jag hade bilen igång så hakade jag på trailern så den var klar för lastning av häst. Därefter fixade jag mat och käkade. Och så blev det mockning i raketfart och så plockade jag in pållarna.

Pållan blev fixad för ett litet ridpass inne i ridhuset och vi kom iväg vid 19.30 snåret. Urlastningen gick bra, håller på och tränar att lasta utan att ha innerbelysningen påslagen och när vi kom fram så hade det börja skymma. Urlastningen gick bra och Oktawia stannade vid baklämmen och tittade sig runt. Allt var lugnt tills hon tittade neråt och upptäckte att hon stod med framhovarna i en vattenpöl!!!

Herregud vilken skräck! Värsta drakblåsningen, hopp rakt upp och åt sidan så hon landade på säker mark. Vattenpölar är ju totalt livsfarliga och äter hästar - det vet ju alla ;-).

Inne i ridhuset var det helt tomt och jag och Oktawia fick vara för oss själva och jobba i lugn och ro nästan hela passet. På slutet av vårt ridpass kom det en ridskolegrupp och en privatryttare. Jag jobbade klart med Oktawia, hade galoppjobbet kvar och det funkade rätt OK. Min kropp funkade lite halvdant idag, men fick till galoppen rätt OK, damen hade framåtbjudning i alla fall och det kom inga sparkar ;-).

När vi skulle åka hem så testade jag att lasta henne utan att tända lyset. Hon tyckte det var lite konstigt att gå in i en kolsvart trailer, men efter lite smackningar så klev hon in. Duktig liten pålla. Blir ju lite lättare för mig att lasta själv om jag inte behöver krångla med lyset osv

Väl hemma så gick det bra att lasta ur och pållan blev omhändertagen och så serverades kvällsmaten.

Rastade vovvarna och så blev det TV:n en stund innan det nu är dags att gå och knoppa.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0