2/9 Tisdag - Sjukhuset igen...

Idag vaknade jag utav att värken i pannan var värre än värst. Inte skönt att vakna så direkt... riktigt blixtrande värk var det idag :-(. Släpade mig i alla fall ut till stallet och släppte ut hästarna. Resten av morgonen och fm gjorde jag inte många knop...

Jag orkade i alla fall städade åt Lisas kattungar, de passade på att busa som små vettvillingar i hallen. Min kista var hur kul som helst att gömma sig bakom.

En liten röd busig katttjej :-)



En svart/vit liten busig kille :-)



Men nu är det också så att mormor till dessa busiga kissar också väntar tillökning...

Tussan börjar nu anta formen av en fotboll... bebisarna kommer när som helst nu... Tussan letar efter bra gömställen överallt i huset ;-)




Jag hade tid på Ögonmottagningen kl 13.45, så jag for hemifrån kl 13.00. Ville vara i stan i god tid innan läkarbesöket eftersom det kan vara svårt att hitta parkeringsplatser. Hade tur och hittade en parkeringsplats rätt omgående och så köpte jag parkeringsbiljett för resten av em.

Var på ögonkliniken före utsatt tid, men jag behövde inte vänta utan fick träffa sköterska på en gång. Hon kollade trycket i ögonen, vilket var normalt och så fick jag droppar i ögonen, först smärtstillande och så pupillvidande. Fick sedan vänta i väntrummet en stund så dropparna i ögonen skulle verka fullt ut.

Lite otäckt med det pupillvidgande medlet... man ser inte så mycket om man säger så.

Hur som helst. Det var inga som helst fel på mina ögon, och det var ju skönt. Läkaren skrev remissvar som jag fick med mig i handen. Helt dimmig tog jag mig sedan till neurologen för att träffa läkaren från akuten. Jag hade ingen tid där utan jag var beredd på att få vänta. Eftersom det skulle ta 3-4 timmar innan jag kunde köra bil så gjorde det inget att jag fick vänta. Det tog cirka 1,5 timme innan jag fick träffa min läkare, men det gjorde ingenting eftersom jag i alla fall hade helt dimmig syn ;-).

När jag till sist fick träffa min läkare så förklarade jag att idag var huvudvärken värre, totalt blixtrande. Fick besked om att de hade uteslutit allt utom trigemusneuroalgi, och även om jag inte hade alla de klassiska symtomen så var min läkare rätt övertygad om att detta är mitt problem och att vi ska behandla det som en trigemusneuroalgi. Så jag ska äta medicin en rätt lång tid framöver och förhoppningsvis blir jag av med nervsmärtan. Men antagligen kommer den komma tillbaka då det har en förmåga att gå i skov.

Det är i alla fall inte livshotande, utan bara väldigt smärtsamt... och om smärtan nu inte ger med sig på inom den närmaste veckan så ska jag söka neurologen igen.

Så jag fick ett recept i handen och förpassade mig i sakta mak till apoteket. Ringde T och berättade att jag var på väg. Han höll på att ta in hästarna - han fick även droga pållarna eftersom jag inte skulle hinna med det. Hade nämligen hovisbesök inbokat till kl 17. Jag hann inte hem innan för att droga pållan innan besöket...

Jag hann i alla fall hem precis innan hovis dök upp, och hovisbesöket gick bra. Oktawia är nu verkad och omskodd, även Bianca blev verkad idag.

Resten av kvällen gjorde jag inget speciellt. Har käkat lite mat och så däckat i soffan. Så det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0