29/9 Onsdag - Hästrelaterat...

Idag har det varit jobb på kontoret och min fritid har varit hästrelaterad, men utan pållan... Dagen började med att fräsa in till jobbet och ha släpet med. Upptog alltså två parkeringsplatser under dagen... hade dock kollat med min chef att det var OK, vilket det var. Med mig hade jag också en väska med hästkläder... väl nerpackat för att inte såsamka någon arbetskamrat obehag ;-).

Flexade ut en timme tidigare, ombytt till hästkläder for jag sedan iväg för att hämta upp T. Det vi skulle göra var när nämligen något viktigt, om än lite slitsamt. Anhalten var nämligen "Sågen", en bit att åka och så stänger de kl 17.00. Vi var på plats 15.30 och dryga timmen senare hade vi fyllt 15 säckar med spån, vilka T snyggt förpackat in i trailern. Som sagt, ett slitsamt jobb - men lönt mödan med tanke på vad balat spån ligger på för pris numera... Att vi inte packad mer säckar berodde helt enkelt på att det inte fanns mer spån för dagen. Fler än jag som hämtar... ;-)

På vägen hem gjorde vi ett snabbt stopp på Maxi där jag köpte färsk hel lax billigt och sedan så var det full fart hemåt och lastade ur spånet. Så himla skönt att ha ett litet lager hemma. Nu börjar det bli kallt så jag behöver fylla på bäddarna så de blir tjockare och håller värmen bättre. Framför allt så behöver jag ju spån som strömaterial för att kunna hålla bäddarna fräscha :-).

Innan det blev till att fara tillbaka till stan så hann jag i alla fall mocka, skönt att få det gjort.

For sedan tillbaka till stan, först av med T och hundarna i lägenheten och så for jag tillbaka till Karslund för att vara med på ett möte med Vuxensektionen, vilket tog 1,5 timme med lite eftersnack. Full fart tillbaka till T och hämtade vovvarna innan jag sedan äntligen kunde fara hemåt för kvällen.

Var hemma vid 21-snåret och tänkte att pållarna nog stod utanför dörren och ville in till kvällsmaten, men ack vad jag bedrog mig.... inte ett häst så långt ögat nådde, vilket iofs inte var så långt i kolmörkret...

Så jag förberedde kvällsmaten, in med hö i boxarna, fixade klart med vatten och så till sist kraftfodret. Inga hästar visade sig....

Bara att ge sig ut i kolmörkret och leta, tog med mig kraftfoderskopan med lite skrammel och så ut i hagen.... Gissa hur lätt det är att hitta två svarta hästar på ett stort gärde när det är totalt kolsvart ute... det är inte lätt alls. Jag ropade och visslade, skramlade med kraftfodret så hela byggden måste ha hört mig, men inga hästar...

Efter 30 min tröttnade jag, höll på att frysa ihjäl... kröp in i min sadelkammare för att värma upp mig och fixade mat och sandlåda till kissarna istället. Efter ytterligare 15 min så gick jag ut och spanade i hagen, nu stod faktiskt Oktawia utanför dörren och funderade på ifall hon skulle kliva in eller inte. Fick i alla fall tag på hästkräket och hon blev förpassad till sin box. Däremot så såg jag inte till Bianca... ut och leta efter den förlorade ponnyn, och inne i stallet brummade en halvt hysterisk Oktawia för hon insåg att kompisen inte följt med in... snubblade helt plötsligt på Bianca, fröken blev infångad och förpassad i boxen. Äntligen!!

Tror ni min kväll var slut nu - NÄ! Nu hade katterna i huset kvar att ta rätt på. Matning och vattning av katter, och så ett gäng sandlådor att göra ren. När det väl var gjort så var det till att fixa räkningarna. Fick med alla och jag har pengar kvar att roa mig med ;-).

Hm, funderar verkligen på om jag behöver ha någon TV egentligen... kom i alla fall i säng sent om sider.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0