11/4 Måndag - Värme...

Idag var det vår på riktigt. Kunde cykla till busshållplatsen UTAN vantar och jag frös inte! Termometern inne i stan visade 7 plusgrader - skönt!

Det har varit fullt ös - medvetslös hela dagen på jobbet. Lämnade arbetsplatsen både trött och stressad. Jag blev hämtad av T eftersom han skulle hem till mig för att tvätta bilen.

Så när vi kom hem till mig så fixade jag middag under tiden som han släpade fram högtryckstvätten. Till middag blev det laxpytt och det smakade bra.

När sedan T skulle börja tvätta bilen, vad händer.... jo högtryckstvätten går sönder!!! Allt vatten rinner ut UNDER själva maskinen. Där ska det INTE komma något vatten. Maskinen har ju några år på nacken, men antagligen är det vintern som tagit knäcken på den. T har ju funderat på att shoppa sig en ny, lite starkare modell av högtryckstvätt. Nu fick han en anledning till det.

Jag tog itu med att fixa stallet under tiden som T tvättade sin bil med vanliga trädgårdsslangen. Det var himla skönt ute och tyvärr så surrade luften också av mygg modell helikopterstorlek. Hur kommer det sig att vårens första myggor alltid är så stora??

Jag var klar med mockning och fix av kraftfoder vid 19-snåret så då fick pållarna komma in.  Trailern hakades på min bil och ställdes iordning. T slängde ner hö åt mig och så fixade jag höpåsarna innan jag tog itu med att göra rent en mycket lerig häst. Tur att hon hade haft täcke på sig. Räckte finnt med att borsta bort lera från huvud, hals och ben ;-).

Vid 20-snåret så blev det dags att lasta pållan. Även idag så hade Oktawia ingen som helst tanke på att kliva in i trailern. Istället så slängde hon sig förbi rampen ut åt vänster. Vad fanns i vägen där? Jo, matte! Häst landar på mattes fot!! Matte fot gör ont! Matte blir komplett rosenrasandes arg - här tolereras inga hästhovar på mattes fötter! Matte ryter och skäller ut häst efter noter! Häst springer in i trailern! "När matte rytter så darrar hästen"

Efter denna lilla incident så kunde vi åka in till ridhuset och färden dit gick bra. Det var inte heller några problem att lasta ur. T hade följt med in till Ridhuset för att ta hand om hundarna. Han såg dock först till att jag kom upp i sadeln innan han tog sin an vovvarna.

I ridhuset var det ytterligare ett privatekipage. Jag satt ju i sadeln kl 20.30 - alltså hade ridskolan slutet. Tyvärr så var den andra privatryttaren den typen av ryttare som tränar dressyr efter tesen "På med ett kandar, dra ihop. Huckelimuck, banka och slå. Så blev det en dressyrhäst."

Det är inte första gången jag sett denna ryttare och maken till hårdare ridning har jag inte skådat. Inte heller tog ryttaren någon hänsyn till att hennes gap och skrik plus att de vinande piskrappen kunde skrämma någon annan häst. Typ Oktawia. För min del kunde jag glömma att skritta på lång tygel. Oktawia tyckte den andra ekipaget var extremt otäcka. Hon kände nog också av att den andra hästen var extremt frustrerad och kämpade som en slav, men att ryttaren ändå inte blev nöjd.

Det där med att släppa ut hästen på lång tygel för att låta hästen pusta och bli av med lite mjölksyra - det har nog aldrig den ryttaren hört talas om!

Oktawia kunde i alla fall koncentrera sig på mig och var positiv till ridning idag. Så hon skötte sig kanonbra. Tog fint stöd i bettet - i och för sig så krävde jag inte någon högre samling - men än vanligt normalt där hon känner sig bekväm när vi joggade runt lite. Men hon behöll formen under hela ridpasset - inget tjafs alls idag. Även galoppen funkade alldeles utmärkt :-D. Och jag kände att jag hade min kropp under kontroll idag. Det andra ekipaget hade vid det här laget nu förpassat sig ut ur ridhuset. Jag hade alltså hela ridhuset för mig själv. Tränade på att fatta galopp på rakt spår, bryta av efter 6-7 steg och så fatta förvänd galopp. Klarade av att sitta rätt i den förvända galoppen upp till 7 steg - men längre än så fick jag inte till sitsen. Jag klarade absolut inte av att rida kortsidorna i förvänd galopp :-). Klarade av att göra övningen 4 gånger och eftersom det är typ 11 år sedan jag red förvänd galopp senast så är jag himla nöjd med min insats :-). Var också mycket nöjd med pållans insats!

När vi var klara och skulle åka hem, ja då var det inga som helst problem att lasta. Oktawia klev raka vägen in i trailern utan någon tvekan! Märklig häst!

Var  hemma igen vid 21.30 och klar i stallet vid 22-snåret! Inga problem att fördriva tiden en vanlig måndagkväll ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0