16/4 Lördag - Överraskning...

Idag var det fullspäckat schema och så fort pållarna var ute så satte jag fart. Fixade iordning mig själv. Käkade frukost, dock utan att stressa ;-). Jag hann också med att fixa mockningen på morgonen - skönt att få det gjort.

Vid 10.30 så fort jag hemifrån med trailern. Jag hade inbokat att åka iväg till en arbetskamrat och shoppa hennes begangnade utemöbler. T hade lovat att följa med som bärhjälp, men muttrat lite över att det är onödigt för mig att shoppa mer utemöbler, det borde räcka med de som jag har. Vad han inte visste om var att utemöblerna vi skulle hämta, var tänkt för hans uteplats. T är helt hopplös på att fixa iordning hemma, utan allt ska fixas "sen".

Så iväg och hämtade T och så hem till min arbetskamrat. Möblerna förpassades ut till min trailer och när vi skulle åka iväg så tyckte T att han behövde ha sin bil. Så jag skulle slippa köra in honom till stan. Då upplysta jag honom om att möblerna skulle hem till hans uteplats :-). Han blev lite förvånad och så sa han att han inte alls behövde några utemöbler. Men nu fick han det i vilket fall som helst :-).

Efter att vi hämtat möblerna så åkte vi till Granngården för jag behövde ha hem kattmat och hästmat. På väg till T's lägenhet så svängde vi förbi Plantagen för jag skulle ha penséer och så fick en fin ljuslykta följa med. Den kommer passa bra på T's nya bord.

När vi kom till lägenheten så var han ialla fall snabb med att bära in möblerna och ut med dem på uteplatsen.

Granntanten höll på och grejade på sin uteplats och hon tittade fram över staketet och pep "Åh, vad fint med trämöbler". Då såg T rätt nöjd ut i alla fall ;-)

Naturligvist så var han tvungen att provsitta, men det var mulet och svinkallt ute så det blev ingen lång stund.



T blev i alla fall lite sugen på att åka ut till Marieberg och kolla på dynor. Muttrade något om att det borde ha ingått med möblerna ;-), men jag tyckte att nåt får han allt fixa själv ;-). Så hem jag åkte hem med min trailer och T följde efter i sin bil. Hemma hos mig så vallade vi hundarna en stund innan vi åkte iväg till Marieberg. Vi började med att käka lunch på Café Garden för att sedan åka till Jysk. T kollade på dynor - men de var hiskeligt dyra... Istället så for vi iväg till Rusta och där hade de dynor till reapris. Dynor som passade alldeles utmärkt till möblerna.

T gillar ju rött, och rött blir bra till de ljusgråa möblerna. Naturligtvis ville jag att vi skulle "inviga" hans nya möbler. Dagen till ära hoppade jag in på maxi och shoppade med fikabröd och så fick han också en påsklilja :-). Nu på em så hade solen kommit fram och det var jättevarmt och skönt att sitta ute.

Visst blev det fint :-). T är nöjd i alla fall!



Nu behöver han bara sätt upp ett högt staket mot gångbanan, så han får lite insynsskydd. Då kommer han nog känna att får vara lite mer i fred när han sitter ute.

Efter fikat så var det dags att åka hem till mig igen. Solen sken fortfarande och vi kollade runt i min trädgård. Massor att göra.... T hjälpte mig att börja rensa rabatterna som är upp vid huset. En hel del plogskador som behövde krattas rätt. Grus i halva rabatterna :-(. Ett par gamla rosor som är döda behövde grävas upp. T började med att få bort rosorna och riva ner den torra humlen. Jag krattade rätt plogskador och grus, började också gräva upp brännässlor. Lika bra att ta dem nu när de är små.

Så här såg det ut innan vi började... vi slet i nästan 2 timmar och ska fortsätta i morgon. Ska då också hinna med att klippa ner min syrenberså till marknivå. Kommer bli en hel del ris att släpa på för mig i morgon ;-).



T och Lexi åkte hem vid 19-snåret. Jag fixad klart all mat åt pållarna. M1 hade varit här under em och fixat pållans motion, så den biten var avklarad.

När fixet för hästarna var avklarat så var det dags för kissarna. In med kattmaten jag shoppade tidigare. Kattlådorna i huset rengjordes och så avslutade jag det hela med att göra en städning i kattrummet. När jag var klar med allt så blev det till att lägga alla sopor på min lilla som jag i annat fall kör vattendunkarna på. Funkar bra till när man har mycket sopor att släpa på också.

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan och kollat på The last templar. Och nu börjar det bli dags att ge sig ut för att plocka in pållarna. Mycket mer än så här lär inte kvällen erbjuda :-)

Så det var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0